Bulciņas ar vārīto krēmu

Bulciņas ar vārīto krēmu

Iedomājieties rītu Parīzē. Pār pilsētu ceļas viegla dūmaka. Jūs sēžat izsmalcinātā kafejnīcā ar skatu uz Eifeļa torni un dzerat lieliski pagatavotu stipru kafiju. Tieši tādas asociācijas jūs pārņems, kad pagatavosiet šīs brīnišķīgās bulciņas ar “Creme de Parisienne”, kā tās sauc daudzas saimnieces. Jūs sajutīsiet to neparasti maigo garšu. Šīs bulciņas vienkārši kusīs mutē. Lai gan tradicionālā recepte paredz klasisku pildījumu, jūs droši varat eksperimentēt un pievienot šokolādes pastu, apelsīnu krēmu vai kanēli.

SASTĀVDAĻAS MĪKLAI:

  • 400 g miltu
  • 1/3 tējkarotes sāls
  • 5 g sausā rauga
  • 100 g cukura
  • 15 g sausā piena pulvera
  • 1 tējkarote citrona miziņas
  • 1 ola
  • 200 ml ūdens
  • 50 g sviesta

PAGATAVOŠANA:

  • Samaisiet piena pulveri, miltus, cukuru, raugu un sāli.
  • Olu saputojiet ar putojamo slotiņu, pielejiet mazliet ūdens un iejauciet mīklu. Pakāpeniski pieliekat citrona miziņu un sviestu.
  • Sajauciet sausās sastāvdaļas ar olu masu, iejauciet mīklu.
  • Mīklai jānostāvas divas stundas.

SASTĀVDAĻAS KRĒMAM:

  • 400 g piena
  • 2 glāzes kukurūzas miltu
  • 2 olu dzeltenumi
  • 0,5 citrona
  • 100 g cukura
  • vanilīns pēc garšas
  • 50 g sviesta
  • mandeles
  • citronu sula

KRĒMA PAGATAVOŠANA:

  • Sajauciet kukurūzas miltus ar pienu un liekat karsēties uz nelielas uguns. Pievienojat maisījumam divus olu dzeltenumus, cukuru, vanilīnu un citrona miziņu. Pastāvīgi maisiet, līdz masa sabiezē.
  • Kad krēms ir atdzisis, pievienojiet sviestu un mandeles ar citronu sulu.
  • Mīklu sadaliet desmit gabaliņos un katru izrullējiet ovālā plācenītī. Krēmu lieciet tuvāk vienai malai.
  • Otru mīklas malu rūpīgi pārlieciet pāri pildījumam, atlikušo mīklu iegriežat un ietinat bulciņu.
  • Bulciņas liekat uz cepamās pannas. Ļaujiet bulciņām atpūsties pusstundu. Tad cepiet bulciņas 180 grādos apmēram 15 minūtes.
  • Šīs bulciņas ar vārīto krēmu noteikti iekaros jūsu tuvinieku sirdis. Viņi noteikti prasīs, lai jūs tās cepat vēl un vēl!

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt