Receptes
Pankūciņas ar picas garšu
SASTĀVDAĻAS:
- kefīrs – 250 ml
- siers (mocarella vai cits jūsu iecienītais siers) – 70 g
- šķiņķis (tītara, vai jūsu iecienītais) – 100 g
- milti – 1 glāze
- sāls – 0,5 tējkarote
- cukurs – 0,5 tējkarote
- soda – 0,5 tējkarote
- oranža paprika (neliela) – 1 gab.
- tomāts (neliels) – 1 gab.
- zaļumi (lociņi un pētersīļi) – daži zariņi
- eļļa – cepšanai
- olas – 2 gab.
PAGATAVOŠANA:
- Traukā lejam kefīru, pieliekam cukuru, sāli un sodu. Visi samaisām un pagaidām, kas kefīrs noreaģē ar sodu. Tā kefīrā “dzēsīsies”.
- Šķiņķi griežam smalkos kubiņos, sieru sarīvējam. Liekam mīklā, iesitam tajā abas olas.
- Izsijājam miltus, iejaucam mīklā.
- Papriku, tomātu un zaļumus smalki sagriežam, pieliekam mīklai.
- Visu rūpīgi samaisām un mīkla ir gatava cepšanai.
- Uz pannas lejam eļļu, uzkarsējam, tad ar karoti liekam mīklu uz pannas. Pankūciņas liekam tā, lai tām cepšanas laikā būtu kur izplesties. Cepam no vienas puses uz vidējas uguns.
- Apgriežam, samazinām uguni līdz minimumam, liekam pannai vāku un cepam līdz pankūkas kļūst zeltainas.
- No šī mīklas daudzuma man sanāca 20 pankūciņas. Pankūciņas uzliekat uz papīra dvieļa, lai iesūktos liekās taukvielas.
LAI LABI GARŠO!