Pankūciņas ar picas garšu

Pankūciņas ar picas garšu

SASTĀVDAĻAS:

  • kefīrs – 250 ml
  • siers (mocarella vai cits jūsu iecienītais siers) – 70 g
  • šķiņķis (tītara, vai jūsu iecienītais) – 100 g
  • milti – 1 glāze
  • sāls – 0,5 tējkarote
  • cukurs – 0,5 tējkarote
  • soda – 0,5 tējkarote
  • oranža paprika (neliela) – 1 gab.
  • tomāts (neliels) – 1 gab.
  • zaļumi (lociņi un pētersīļi) – daži zariņi
  • eļļa – cepšanai
  • olas – 2 gab.

PAGATAVOŠANA:

  • Traukā lejam kefīru, pieliekam cukuru, sāli un sodu. Visi samaisām un pagaidām, kas kefīrs noreaģē ar sodu. Tā kefīrā “dzēsīsies”.
  • Šķiņķi griežam smalkos kubiņos, sieru sarīvējam. Liekam mīklā, iesitam tajā abas olas.
  • Izsijājam miltus, iejaucam mīklā.
  • Papriku, tomātu un zaļumus smalki sagriežam, pieliekam mīklai.
  • Visu rūpīgi samaisām un mīkla ir gatava cepšanai.
  • Uz pannas lejam eļļu, uzkarsējam, tad ar karoti liekam mīklu uz pannas. Pankūciņas liekam tā, lai tām cepšanas laikā būtu kur izplesties. Cepam no vienas puses uz vidējas uguns.
  • Apgriežam, samazinām uguni līdz minimumam, liekam pannai vāku un cepam līdz pankūkas kļūst zeltainas.
  • No šī mīklas daudzuma man sanāca 20 pankūciņas. Pankūciņas uzliekat uz papīra dvieļa, lai iesūktos liekās taukvielas.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!