Receptes
Neparasts, bet bezgala gards burgers
SASTĀVDAĻAS:
- 200g vārītu melno pupiņu
- Ola
- 100g pilngraudu rīvmaizes
- Ēdamkarote kapāta sīpola
- Šķipsna paprikas pulvera (vislabāk kūpinātas paprikas)
- Šķipsna malta kumina
- Sāls un melnie pipari
- Šķipsna čili piparu
- Divas apgrilētas pilngraudu hamburgermaizītes
- Pāris salātlapu
- Daži sarkanā sīpola gredzeni
- Tomāta šķēle
- Dažas mīksta avokado šķēles
Mērcei:
- 150g grieķu jogurta
- Pāris ēdamkarošu majonēzes (var iztikt bez)
- Šķipsna ķiploku pulvera
- Pāris ēdamkarošu kapāta marinēta gurķa
- Sāls
- Pipari
- Citrona sula
- Pāris ēdamkarošu kapātu koriandra lapu
PAGATAVOŠANA:
Pagatavo mērci, visas satāvdaļas rūpīgi sajaucot.
Lielā bļodā pupiņas kārtīgi saspaida ar dakšiņu. Pievieno rīvmaizi, sīpolus un olu, kā arī garšvielas un samaisa. Izveido divus brangus plāceņus, liek pannā un apcep no abām pusēm aptuveni 10 minūtes.
Uz katras maizītes liek salātlapu, tomātu šķēli, sīpolu gredzenus, pupiņu plāceni, krietnu karoti mērces un visbeidzot – avokado.
Gatavs! Labu apetīti!