Receptes
Maigs lečo bez etiķa un eļļas
Vēlos piedāvāt jums lečo pagatavošanas recepti. Tai nav pievienota ne eļļa, ne etiķis.
Mana mamma tādu gatavo jau daudzu gadu garumā. Visi, kas to pamēģinājuši, nav palikuši vienaldzīgi un arī paši gatavo lečo pēc šīs receptes.
SASTĀVDAĻAS:
- 5 kg gatavu tomātu
- 3 kg saldo piparu
- 3 ēdamkarotes sāls
- 300 g cukura
PAGATAVOŠANA:
- Tomātus samalt gaļas mašīnā, likt katlā un karsēt uz nelielas uguns vienu stundu.
- Pievienot sāli un cukuru. Vārīt vēl 30 minūtes. Piparus sagriezt gredzenos, ja ir ļoti lieli, tad pusgredzenos, pielikt tomātu masai.
- Maisot vārīt vēl 20 – 25 minūtes. Karstu likt burkās, aizskrūvēt.
- No šī daudzuma sanāk 6 litra burkas un vēl mazliet, ko uzreiz pagaršot.
LAI LABI GARŠO!