Ļoti garšīga sagatave borščam. Ziemā noderēs!

Ļoti garšīga sagatave borščam. Ziemā noderēs!

Ziemā būs ļoti ērti – atverat burciņu un pēc pusstundas borščs gatavs! Var gatavot bez gaļas, var par pamatu izmantot buljonu vai gaļas konservus. Jebkurā gadījumā, laiku ietaupīsiet krietni.

SASTĀVDAĻAS:

  • bietes – 3 kg
  • burkāni – 1 kg
  • sīpoli – 1 kg
  • saldie pipari – 1 kg
  • tomāti – 1 kg
  • cukurs – 1 glāze
  • sāls – 3 ēdamkarotes
  • augu eļļa – 1 glāze
  • 9% etiķis – 125 ml
  • No šī daudzuma iznāk 12 puslitra burciņas sagataves.

PAGATAVOŠANA:

  • Visus dārzeņus nomazgāt, nomizot un likt bļodā sekojošā kārtībā:
  • Sīpolus sagriezt pusgredzenos;
  • Bietes sarīvēt uz rupjās rīves, tāpat sarīvēt burkānus. Piparus sagriezt salmiņos, tomātus plānās šķēlītēs;
  • Pievienot sāli, cukuru, etiķi un eļļu;
  • Visu samaisīt, likt uz mazas uguns, karsēt, līdz sāk izdalīties sula. Uguni uzgriezt lielāku un vārīt 25 minūtes.
  • Sagatavi karstu likt burkās un aizvalcēt.
  • Ziemā vienkārši uzvāriet buljoniņu, pieliekat kāpostus, kartupeļus, mazliet pavāriet, pieliekat burciņas saturu un pēc 7 – 10 minūtēm borščs gatavs!
  • Jau šķīvī pieliekat sakapātus ķiplociņus, tā pavairāk zaļumus un krējumu. Mēli var norīt!

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!