Receptes
Ļoti garšīga sagatave borščam. Ziemā noderēs!
Ziemā būs ļoti ērti – atverat burciņu un pēc pusstundas borščs gatavs! Var gatavot bez gaļas, var par pamatu izmantot buljonu vai gaļas konservus. Jebkurā gadījumā, laiku ietaupīsiet krietni.
SASTĀVDAĻAS:
- bietes – 3 kg
- burkāni – 1 kg
- sīpoli – 1 kg
- saldie pipari – 1 kg
- tomāti – 1 kg
- cukurs – 1 glāze
- sāls – 3 ēdamkarotes
- augu eļļa – 1 glāze
- 9% etiķis – 125 ml
- No šī daudzuma iznāk 12 puslitra burciņas sagataves.
PAGATAVOŠANA:
- Visus dārzeņus nomazgāt, nomizot un likt bļodā sekojošā kārtībā:
- Sīpolus sagriezt pusgredzenos;
- Bietes sarīvēt uz rupjās rīves, tāpat sarīvēt burkānus. Piparus sagriezt salmiņos, tomātus plānās šķēlītēs;
- Pievienot sāli, cukuru, etiķi un eļļu;
- Visu samaisīt, likt uz mazas uguns, karsēt, līdz sāk izdalīties sula. Uguni uzgriezt lielāku un vārīt 25 minūtes.
- Sagatavi karstu likt burkās un aizvalcēt.
- Ziemā vienkārši uzvāriet buljoniņu, pieliekat kāpostus, kartupeļus, mazliet pavāriet, pieliekat burciņas saturu un pēc 7 – 10 minūtēm borščs gatavs!
- Jau šķīvī pieliekat sakapātus ķiplociņus, tā pavairāk zaļumus un krējumu. Mēli var norīt!
LAI LABI GARŠO!