Receptes
Ābolu ievārījums “Dzintara šķēlītes” – ikviena deserta galda rotājums.
Noteikti saglabājiet šo recepti, nenožēlosiet! Ābolu ievārījums “Dzintara šķēlītes” kļūs par svētku galda rotu vai lielisku cienastu negaidītiem viesiem. Klāt pasniedziet aromātiskas tējas vai kafijas tasi.
Ar tādu ievārījumu varat rotāt torti vai pīrāgu. Šī ievārījuma nekad nebūs par daudz – aromātisks, apetīti rosinošs un ļoti garšīgs vasaras atgādinājums. Noteikti pagatavojiet šo kārumu – sajūsmā būs visi!
SASTĀVDAĻAS:
- Cieto šķirņu āboli – 1,7 kg (nomizoti un sagriezti šķēlītēs)
- Cukurs – 1,5 kg
- Ūdens – 1 glāze un 2 ēdamkarotes citrona sulas (vai ¼ tējkarotes citronskābes)
- Ūdens – 3 litri un 1/3 tējkarotes citronskābes vai 2 ēdamkarotes citrona sulas
PAGATAVOŠANA:
- Trijos litros skābināta ūdens liekam ābolu šķēlītes (bez serdes), ar visu mizu. Tas nepieciešams tāpēc, lai āboli nekļūtu tumši, kamēr gatavosim sīrupu. Pēc tam ūdens būs jānolej un āboli jāliek katlā. Ja ir vēlēšanās, var pielikt kanēli.
- Gatavojam sīrupu. Katliņā lejam glāzi ūdens, liekam cukuru un pielejam citrona sulu. Uzvārām. No āboliem nolejam ūdeni (caur sietiņu) un pārlejam ar karsto sīrupu. Liekam vāku un atstājam uz nakti, lai sīrups atdziest un āboli sasūktos ar to.
- No rīta liekam katlu uz uguns, kad tā saturs uzvārās, pievienojam citrona sulu vai citronskābi. Vārām septiņas minūtes uz vidējas uguns. Padoms. Skābumu āboliem pievienojiet atkarībā no ābolu šķirnes. Noņemam ābolus no uguns un atstājam uz 10 – 12 stundām. Tad liekam ābolus otrreiz uz uguns, uzvārām un vārām septiņas minūtes uz vidējas uguns. Noņemam no uguns un atstājam uz 6 – 7 stundām. Trešo reizi liekam uz uguns, uzvārām un vārām septiņas minūtes. Tad karstus liekam burkās. Atstājam, lai pilnībā atdziest.
LAI LABI GARŠO!