Kēkss ar žāvētiem augļiem

Kēkss ar žāvētiem augļiem

Ja esi veselīga dzīvesveida piekritēja, bet dažreiz mīli sevi palutināt ar kaut ko saldu, tad labāk lai tas ir kēkss ar žāvētiem augļiem, nekā veikalā pirkta torte. Šajā kēksā ir daudz žāvētu augļu un ogu un praktiski nav mīklas. Un galvenais – kēkss izdodas ļoti garšīgs, tam ir patīkams aromāts un to var ilgi uzglabāt. Ja paliks pāri kāds gabaliņš (par ko gan ir jāšaubās), tad to var uzglabāt vēlākam laikam. Starp citu, žāvēto augļu daudzumu var regulēt pēc savām vēlmēm. Dažus augļus var nepievienot, to vietā var ņemt citus, piemēram, dateles.

SASTĀVDAĻAS:

  • žāvētas melnās plūmes – 100 g
  • rozīnes – 100 g
  • valrieksti – 50 g
  • žāvētas dzērvenes – 50 g
  • žāvētas vīģes – 50 g
  • olas – 2 gab.
  • kviešu milti – 6 ēdamkarotes
  • brūnais cukurs – 6 ēdamkarotes
  • cepamais pulveris – 0,5 tējkarotes

PAGATAVOŠANA:

  • Plūmes un vīģes sagriezt gabaliņos un samaisīt ar riekstiem un pārējie žāvētajiem augļiem.
  • Olas saputot ar putojamo slotiņu un pieliet augļiem un riekstiem.
  • Piebērt cukuru, iesijāt miltus un pielikt cepamo pulveri. Visu rūpīgi samaisīt.
  • Cepamo formu iesmērēt ar eļļu un ieliet tajā mīklu. Cept 180 grādos 45 minūtes.
  • Kēkss iznāk ļoti glīts, to noteikti nebūs kauns likt arī svētku galdā. Noteikti pagatavojiet to, ja vēlaties izmēģināt kaut ko garšīgu un veselīgu!

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!