Receptes
Kartupeļi lauku gaumē, pagatavoti cepeškrāsnī
Šādi pagatavoti kartupeļi būs lieliska alternatīva pannā ceptiem kartupeļiem vai kartupeļiem frī.
SASTĀVDAĻAS:
- kartupeļi – 1 kg
- augu eļļa – 3 – 4 ēdamkarotes
- sāls – pēc garšas
- zaļumi pasniegšanai (pēc izvēles)
- garšvielas (pēc izvēles)
- smaržīgie pipari
- ķiploki granulās
- malta saldā paprika
- garšviela kartupeļiem
- Kartupeļi lauku gumē būs lieliska piedeva gaļas un zivs ēdieniem, kā arī hamburgeriem. Bez tam, šādā veidā pagatavoti kartupeļi ir daudz veselīgāki par ceptiem kartupeļiem, un protams, par kartupeļiem frī.
- Viss pagatavošanas process aizņems ne vairāk kā stundu, un lielāko tās daļu kartupeļi būs cepeškrāsnī. Varēsiet nodarboties ar savām iemīļotākajām lietām.
- Un vislielākais šo kartupeļu pagatavošanas pluss ir tas, ka tie nav jāmizo, un tā jau nu tik tiešām ir liela laika ekonomija.
PAGATAVOŠANA:
- Kartupeļus rūpīgi noskalot, nosusināt, izgriezt acis un sagriezt daiviņās. Apbārstīt ar garšvielām. Pievienot augu eļļu un rūpīgi samaisīt.
- Kartupeļus cept cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem apmēram 30 – 40 minūtes.
- Gatavos kartupeļus apbārstīt ar svaigiem zaļumiem.
LAI LABI GARŠO!