Tomāti… noslēpumainajā marinādē!
Atlasam vienāda izmēra tomātus, kādi jums labāk patīk. Nomazgājam, liekam sterilizētās burkās. Parasti marinē litra vai pusotra litra burkās, bet tas noderēs citām receptēm. Šajā receptē izmanto tikai trīs litru burkas. Kad izmēģināsiet, sapratīsiet kāpēc.
Tālāk. Aplej ar verdošu ūdeni, patur 5 – 7 minūtes, šķidrumu nolej katlā, pievieno (ar aprēķinu uz katru trīs litru burku) 2,5 ēdamkarotes sāls, 4 ēdamkarotes cukura, 5 krustnagliņas, 10 melno piparu graudiņus, šķipsniņu maltu sarkano piparu, 2 lauru lapas, 2 notīrītas ķiploka daiviņas.
Uzvāra, pielej pa ēdamkarotei etiķa (šajā gadījumā būtu nepieciešama esence, bet var izmēģināt citu etiķi) un degvīna. Lej burkā, pa virsu tomātiem, aizvāko un apgriež ar vākiem uz leju.
Garša būs ļoti neparasta, marināde dzerama kā patīkams dzēriens. Neskatoties uz to, ka marinādē ir etiķis, garša ir maiga un patīkama.
LAI LABI GARŠO!