Aromātisks un skaists aveņu ievārījums: divi pagatavošanas veidi

Aromātisks un skaists aveņu ievārījums: divi pagatavošanas veidi

Izmēģiniet abus pagatavošanas veidus,jo tie ir ļoti labi. Noteikti izmēģiniet!

Pirmais pagatavošanas veids. Ievārījums piecās minūtēs.

Ņemam 1 kg gatavu aveņu, uzberam 1 kg cukura un atstājam uz nakti, lai ogas sāktu suloties.
No rīta aveņu sulu lejam katliņā un uzkarsējam, pievienojam vēl 0,5 kg cukura, noņemam putas. Kad putas vairs neveidojas, izslēdzam uguni un ļaujam sīrupam mazliet atdzist. Tad pievienojam ogas, liekam uz uguns un atkal uzkarsējam, noņemam putas. Vāram 5 – 7 minūtes.
Gatavo ievārījumu lejam sterilizētās burkās un aizvalcējam.

Otrais pagatavošanas veids. Biezais želejveida ievārījums.

Ņemam ogas, kas vēl nav līdz galam nogatavojušās. Tieši tās dos zelējošu efektu. Ogas un cukuru ņemam tikpat cik iepriekšējā receptē.
Ievārījumu gatavojam divos piegājienos. Vakarā sajaucam ogas ar cukuru un liekam uz uguns. Lai cukurs ātrāk izšķīstu, pielejat pāris ēdamkarotes ūdens. Karsējam ievārījumu, noņemam putas, uzvārām un vāram ne ilgāk kā 7 minūtes.
No rīta ievārījumu atkal uzvārām un pievienojam vēl cukuru, vārām, kamēr tas ir izkusis. Ne ilgāk kā 5 – 7 minūtes. Lejam sterilizētās burkās.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt