Receptes
Kabaču ruletītes ziemai
Ziemā atvērsiet burciņu, apviļāsiet kabacīšus miltos un olā ar sāli, apcepsiet augu eļļā, un… gardums gatavs!
Kabačos varēsiet ietīt jebkuru pildījumu.
Daudzums rēķināts uz četrām 0,5 l burciņām.
SASTĀVDAĻAS:
- kabači – 5 gab
- ūdens – apmēram 800 ml
- 9% etiķis – 4 ēdamkarotes
PAGATAVOŠANA:
- Kabačus nomazgājam, nogriežam tiem galiņus.
- Ar mizojamā naža palīdzību sašķēlējam kabačus plānās šķēlēs.
- Sagatavojam burkas. Sterilizējam tās. Liekam burkās kabaču šķēles, saritinot tās. Pa virsu liekam otro saritināto kabaču šķēļu kārtu.
- Katrā burkā pievienojam 1 ēdamkaroti etiķa. Tad uzlejam verdošu ūdeni un liekam pa virsu metāla vāciņus.
- Liekam burciņas katlā ar karstu ūdeni . Uzvārām. Sterilizējam 7 minūtes no ūdens vārīšanās sākuma. Izņemam burkas no katla, aizvalcējam. Ietinam burkas segā un turam līdz pilnīgai atdzišanai.
LAI LABI GARŠO!