Receptes
Požarska kotletes ar muskatriekstiem
Klasiskās Požarska kotletes gatavo no vistas gaļas. Leģenda vēsta, ka Krievijas pilsētā Toržokā atradās sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums – Požarsku restorāns. Kotletes bija tā firmas ēdiens un tās tā patikušas dzejniekam A. Puškinam, ka viņš tās iemūžinājies savā dzejā.
SASTĀVDAĻAS:
- teļa gaļa – 900 g
- trekns saldais krējums – 480 ml
- rīvmaize – 285 g
- sāls – 3 g
- malti melnis pipari – 1 g
- malti muskatrieksti
- kausēts sviests cepšanai
PAGATAVOŠANA:
- Teļa gaļu samalt gaļas mašīnā, pielikt sāli, piparus, pieliet saldo krējumu un piebērt maltus muskatriekstus.
- Visas sastāvdaļas rūpīgi sajaukt ar miksera palīdzību. Masai pievienot rīvmaizi, masu samaisīt ar rokām, tai jābūt elastīgai un mīkstai.
- Veidot nelielas apaļas vai klasiskas formas kotletītes.
- Uz pannas sakarsēt kausēto sviestu. Katru kotletīti apviļāt rīvmaizē, likt uz pannas un cept, līdz parādās zeltaina garoziņa.
- Gandrīz gatavās kotletītes likt uz cepamās plāts un likt cepeškrāsnī un cept piecas minūtes 220 grādos.
- Gatavās kotletītes pasniegt ar svaigiem tomātiem, ceptiem kartupeļiem un pētersīļu lapiņām.
LAI LABI GARŠO!