Dārzeņi burkā. Es gatavoju piecas minūtes un ēdu nedēļu. Ātri un garšīgi
Dārzeņu sezonā vienmēr gatavoju gardu uzkodu, kas ideāli iederēsies pie jebkura ēdiena, gatavošana prasa minimālu laiku, vienmēr sanāk garšīgi un veselīgi.
Sastāvdaļas:
- Mārrutku lapas - 1 gab.
- Zaļumi - pētersīļi, dilles.
- Gurķi - 5 gab.
- Cukini - 1/2 gab.
- Saldie pipari - 1 gab.
- omāti - 8 gab.
- Sarkanais sīpols - 1 gab.
- Ķiploki - 4 daiviņas
- Sāls - 2 ēdamkarotes
- Cukurs - 2 ēdamkarotes
- Etiķis 9% - 2 ēdamkarotes
- Minerālūdens
Pagatavošana:
Trīs litru burkas apakšā saliekj mārrutku lapas.
Nākamajā kārtā liek zaļumus (man ir pētersīļi un dilles).
Svaigus gurķus sagrieziet četrās daļās un arī ievietojiet tos burkā.
Cukini nomizo, sagriež kubiņos un arī ievieto burkā.
Tad pievieno ceturtdaļās sagrieztu saldo papriku, uz pusēm sagrieztu tomātu, pusgredzenos sagrieztu sarkano sīpolu, dažas ķiploka daiviņas un tā atkārto kārtiņas, līdz burka pilna.
Pēc tam pievieno sāli, cukuru, divas ēdamkarotes 9% etiķa un visu piepilda ar minerālūdeni līdz burkas augšai.
Aizveriet burku ar vāku un sakratiet. Tad ievietojiet ledusskapī uz 12 stundām. Pēc tam pie galda var pasniegt dārzeņu uzkodu.