Cepti kartupeļi itāļu gaumē. Aromāts un garša jūs apburs!

Cepti kartupeļi itāļu gaumē. Aromāts un garša jūs apburs!

Dievinu šo ēdienu!

SASTĀVDAĻAS:

  • 500 g mazo kartupelīšu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
  • 1 tējkarote itāļu garšvielu
  • Sāls – pēc garšas
  • 2 strēmelītes paprikas
  • 1/3 tases rīvēta parmezāna siera
  • 1 tējkarote sakapātu pētersīļa lapu
  • 2 ēdamkarotes sviesta, sagriezta mazos kubiņos

PAGATAVOŠANA

  • Cepeškrāsni uzsildīt līdz 195 grādiem. Nomizojiet kartupeļus, nosusiniet tos un sagriežat uz pusēm.
  • Uzsildiet pannu (vēlams, čuguna), liekat uz tās olīveļļu. Liekat kartupeļus un cepat, kamēr tie iegūst kraukšķīgu garoziņu.
  • Apgriežat tos, un tāpat apcepat no otras puses. Pastumiet kartupeļus vienā pannas pusē un apcepat ķiploku, apberat to ar itāļu garšvielām un papriku, samaisiet. Izslēdziet uguni un apberiet ar rīvētu sieru un pētersīļiem.
  • Liekat pannu cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Pa virsu liekat kubiņos sagriezto sviestu un uzreiz pasniedziet.
  • Pavāra piezīme: Es izmantoju ļoti mazus kartupelīšus. Ja jums ir lieli kartupeļi, apcepiet tos 20 minūtes vai līdz gatavībai. Jūs tāpat varat kartupeļus uzreiz cept cepeškrāsnī. Samaisiet olīveļļu, ķiploku, kartupeļus, itāļu garšvielas, sāli un papriku. Veiciet visus pārējos soļus. Cepiet divdesmit minūtes.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!