Receptes
Ābolu groziņi
Vai varat iedomāties kaut ko aromātiskāku un garšīgāku par groziņiem ar ābolu pildījumu, ko varat baudīt aukstā ziemas vakarā? Variantu ir daudz – groziņi, kūciņas “šarlotes”…
Šodien ļoti gribās piedāvāt jums groziņu recepti, kurā izmantoti karamelizēti ābolu gabaliņi. Groziņi no kārtainās mīklas ar satriecošu pildījumu un glītu noformējumu noteikti ieņems pienācīgu vietu saldummīļu ēdienkartē. Pagatavojiet un izbaudiet rezultātu!
SASTĀVDAĻAS:
-
kārtainā mīkla – 400 g
āboli – 6 – 8 gab.
cukurs – 50 g
sviests – 50 g
vanilīns – 2 g
pūdercukurs – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Nomazgājiet un nomizojiet 3 - 4 ābolus, sagriežat smakos gabaliņos. Izkausējiet katliņā 50 g sviesta, pieliekat ābolus, cukuru, vanilīnu un 100 – 150 g ūdens.
- Karsējiet ābolus, visu laiku maisot, apmēram 20 minūtes, uz lēnas uguns.
- Kārtaino mīklu sadaliet gabaliņos, katru apmēram 50 g, izrullējiet plānos aplīšos.
- Ņemiet keksu cepamo formu, katrā formiņā liekat mīklas aplīti, piepildiet to ar āboliem.
- Ņemiet atlikušos ābolus, nomazgājiet, sagriežat uz pusēm, izņemiet serdes. Sagriežot plānās šķēlītēs un izrotājiet groziņus tā, kā parādīts video (viena ābola pusīte uz vienu groziņu).
- Liekat groziņus cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 – 210 grādiem uz 20 – 25 minūtēm.
- Lūk, saldie groziņi ir gatavi, uzmanīgi izņemat tos no formiņām un apberat ar pūdercukuru. Dekorēšanai varat izmantot savas iecienītākās ogas, augļus vai rīvētu šokolādi.