Receptes
Cepeškrāsnī ceptas frikadelītes bekonā. Ideālas kā uzkoda, piedeva vai pamatēdiens!
Ļoti maigas frikadelītes ar bekonu – jau ēdiena izskats vien liks tecēt siekalām! Šī recepte ir ļoti populāra manu draugu vidū. Ēdiens pagatavojams ļoti vienkārši un ātri. Maigi, ļoti garšīgi un neaizmirstami!
SASTĀVDAĻAS:
- 200 g maltās gaļas (liellopa vai cūkas)
- mīkstums no vienas maizes šķēlītes
- 2 – 3 ēdamkarotes piena
- 1 tējkarote sinepju
- ¼ tējkarotes malta koriandra
- ½ tējkarotes maltu smaržīgo piparu
- saišķītis sasmalcinātu pētersīļu
- 1 sīpols
- 2 olas
- 11 plānas bekona šķēlītes
- sāls, pipari pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Iemērcam maizes mīkstumu pienā. Bļodā liekam malto gaļu, izmērcēto maizes mīkstumu, garšvielas, sinepes, sasmalcinātos pētersīļus, sagrieztu sīpolu, olas, samaisām viendabīgā masā. Pieliekam sāli un piparus.
- Ar rokām veidojam frikadelītes, liekam katru uz bekona šķēlītes un satinam. Ja bekona šķēlīte ir par garu, to var pārgriezt uz pusēm. Cepamajā formā liekam cepamo papīru, uz tā uzlejam nedaudz eļļas un liekam frikadelītes.
- Cepam cepeškrāsnī 200 grādos 15 – 20 minūtes. Apgriežam, lai tās vienmērīgi apceptos no visām pusēm.
- Frikadelītes var pasniegt kā atsevišķu uzkodu vai kā pamatēdienu. Tās būs garšīgas gan karstā gan aukstā veidā.
LAI LABI GARŠO!