Brīnumaini garda torte “Džanduija” ar šokolādes pārlējumu

Brīnumaini garda torte “Džanduija” ar šokolādes pārlējumu

Piedāvājam jūsu uzmanībai ļoti garšīgas tortes recepti, kas garšos ikvienam, īpaši jau šokolādes cienītājiem.
Pamēģinājusi pagatavot to vienreiz, jūs gatavosiet šo torti katrā ģimenes svētku reizē. Saldummīļi to noteikti novērtēs. Tā iznāk mīksta, aromātiska un super šokolādīga. Saglabājiet šo recepti un padariet tējas dzeršanu par svētkiem.

SASTĀVDAĻAS:

BISKVĪTAM:

  • 50 g sviesta
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 150 g pūdercukura
  • 3 olas
  • šķipsniņa sāls
  • 100 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

PĀRLĒJUMAM:

  • 200 g tumšās šokolādes
  • 50 g sviesta
  • 200 ml 35% saldā krējuma

PAGATAVOŠANA:

  • Gatavojam biskvītu. Ņemam katliņu, liekam tajā sviestu un tumšo šokolādi. Liekam uz uguns un izkausējam. Noņemam no uguns un ļaujam atdzist.
  • Atsevišķā traukā liekam olas, pūdercukuru un sāli. Putojam, līdz veidojas gaisīga masa, tai pievienojam katliņa saturu. Turpinām putot.
  • Pievienojam miltus, kuri jau iepriekš samaisīti ar cepamo pulveri un rūpīgi samaisām. Rezultātā iegūstam šķidru mīklu.
  • Ņemam cepamo formu. Ja tā ir silikona, tad ne ar ko to iesmērēt nevajag. Ja nē, tad iesmērējam ar sviestu. Liekam formā mīklu un liekam to cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 160 grādiem. Cepam 25 – 30 minūtes. Gatavību pārbaudām ar koka irbulīti. Kad biskvīts izcepies, izņemam to no cepeškrāsns un atstājam atdzist. Tad izņemam no formas, apgriežam uz restēm un atstājam atpūsties.
  • Gatavojam pārlējumu. Katliņā liekam šokolādi un sviestu, liekam uz uguns un izkausējam. Pēc tam pielejam saldo sviestu un turpinām karsēšanas procesu vēl pāris minūtes līdz masa sāk biezēt, nepārtraukti maisot.
  • Gatavo pārlējumu lejam pāri tortei un liekam atdzist istabas temperatūrā. Tad liekam ledusskapī uz 3 stundām.
  • Pēc trim stundām izņemam no ledusskapja un malas dekorējam ar riekstiem.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!