Biezpiena bulciņas krējuma mērcē

Biezpiena bulciņas krējuma mērcē

Mana ģimene ir iecienījusi dažāda veida konditorejas izstrādājumus ar biezpienu. Un lūk, pavisam nesen es uzzināju interesantu biezpiena bulciņu recepti, ar kuru laipni padalījās kāda mana kolēģe.

Saldās biezpiena bulciņas krējuma mērcē ir vēl viens labs iemesls, lai iemīlētu biezpienu. Tās ir tik garšīgas, ka visi, kas tās nobauda pirmo reizi, saka, ka dzīvē līdz šim neko tik garšīgu neesot ēduši. Un es varu to apliecināt! Pagatavot biezpiena bulciņas ir diezgan vienkārši, un ēst tās ir īsts baudījums. Īpaši no rītiem, ar tasi aromātiskas tējas vai kafijas.

SASTĀVDAĻAS MĪKLAI:

    350 g miltu 3 g sausā rauga 100 g piena 50 g cukura 50 g sviesta 70 g skābā krējuma šķipsniņa sāls

SASTĀVDAĻAS PILDĪJUMAM:

    0,5 kg biezpiena 100 g cukura 1 ola

SASTĀVDAĻAS MĒRCEI:

    200 g skābā krējuma 1 ēdamkarote cukura

PAGATAVOŠANA:

  • Uzkarsē pienu un pārlej to glāzē. Izšķīdini tajā sauso raugu un pieliec pusi tējkarotes cukura, visu rūpīgi samaisi.
  • Tad pievieno 3 tējkarotes miltu un izmaisi, lai masa būtu viendabīga. Atstāj to uz pusstundu siltā ietā, lai raugs aktivizētos un veidotu putu cepurīti.
  • Bļodā ber izsijātus miltus, pieliec sāli, cukuru, izmaisi. Tad pieliec mīkstu sviestu un skābo krējumu. Saberz visas sastāvdaļas, lai veidotos lielas drupačas.
  • Drupačām pievieno pagatavoto ieraugu. Iejauc mīklu. Tai jābūt vidējas konsistences (ne pārāk cietai, ne pārāk mīkstai).
  • Mīklu atstāj atpūsties uz 15 minūtēm. Pa šo laiku mīkla iesūks šķidrumu, veidos lipekli un to būs vieglāk iejaukt.
  • Kad mīkla atpūtusies, vēlreiz samīci to, līdz veidojas gluda, viendabīga masa. Gatavo mīklu apsedz un atstāj siltumā, lai tā uzrūgstot palielinās apjomā divas reizes.
  • Ja ir laiks, mīklu vēlreiz samīci un ļauj tai pacelties vēlreiz. Ja nav, tad mīklu var sadalīt uzreiz pēc pirmās uzbriešanas reizes.
  • Tagad gatavo pildījumu. Biezpienu saberz ar cukuru un olu, līdz veidojas viendabīga masa. Ja pildījums šķiet par šķidru, var pievienot mazliet miltus vai rīvmaizi.
  • Pildījumu apsedz ar pārtikas plēvi un atstāj istabas temperatūrā, kamēr darbosies ar mīklu.
  • To izrullē taisnstūrī, 1 cm biezumā. Liec uz tā biezpiena pildījumu, tad satin ne ļoti ciešā ruletē.
  • Ruleti sagriez vēlamā izmēra gabaliņos. Man no šī daudzuma iznāca tieši 20 gabaliņi.
  • Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru, tad izliec bulciņas, lai tās nesaskartos. Apsedz ar plānu dvieli un atstāj uz 40 minūtēm, lai tās vēl mazliet paceltos.
  • Pirms likt cepeškrāsnī, bulciņas apsmērē ar sakultu olu.
  • Bulciņas liec cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 grādiem, tad samazini grādus līdz 180, un cep, līdz bulciņām parādās zeltaina garoziņa.
  • Mērcei sajauc skābo krējumu ar cukuru. Uzreiz pēc izņemšanas no krāsns, bagātīgi apsmērē katru bulciņu ar krējuma maisījumu, apsedz bulciņas un ļauj tām atdzist.
  • Esmu pārliecināta, ka šīs biezpiena bulciņas no galda pazudīs momentā. Nu jau gatavoju vismaz divas porcijas un vienalga nekad nepietiek!

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt