Torte bez cepšanas “Sniedziņš”. Deserts pāris minūtēs

Torte bez cepšanas “Sniedziņš”. Deserts pāris minūtēs

Torte “Sniedziņš” ne velti ir ieguvusi tādu nosaukumu – sniegbaltais deserts tik tiešām atgādina sniega kupenu. Pagatavot to var dažās minūtēs no visvienkāršākajiem produktiem. Pateicoties citrusu aromātam (starp citu, varat izmantot ne tikai apelsīnus bet arī mandarīnus), torte izdosies kā Jaungada noskaņai radīta. Tā kļūs par jūsu Jaunā gada sagaidīšanas galda rotu. Maigs biezpiena krēms, kraukšķīgie cepumu gabaliņi un aromātiskās apelsīnu šķēlītes – tas viss kopā izdosies neticami garšīgi!

SASTĀVDAĻAS:

  • 40 g želatīna
  • 120 ml ūdens
  • 700 g biezpiena
  • 200 ml bieza skābā krējuma
  • 150 g pūdercukura
  • Vaniļa – pēc garšas
  • Viens liels apelsīns
  • 150 g cepumu bez pildījuma

PAGATAVOŠANA:

  • Želatīnu liekam glāzē, aplejam ar karstu (bet ne vārošu) ūdeni un maisam, līdz tas pilnībā izšķīdis.
  • Liekam želatīnu atdzist, pa to laiku gatavojam biezpiena masu.
  • Bļodā liekam biezpienu, pievienojam krējumu, vaniļu un pūdercukuru. Krējumam jābūt biezam, pēc iespējas treknākam.
  • Saputojam visu ar blenderi, līdz veidojas viendabīga masa.
  • Apelsīnu (var ņemt vairāk, kā norādīts receptē) nomizojam, attīrām no baltajām daļām un sēklām. Sagriežam gabaliņos. Tāpat dara arī ar cepumiem, saplēš gabaliņos.
  • Atdzisušo želatīnu samaisām un ielejam biezpiena masā. Visu vēlreiz ātri samaisām.
  • Silikona formā liekam nelielu kārtu biezpiena masas, uzberam apelsīnu gabaliņus.
  • Liekam nākamo biezpiena masas kārtu un atkal apelsīnus.
  • Uzlejam biezpiena masu un uz tās liekam cepumu gabaliņus, atkal biezpienu un atkal cepumus.
  • Pēdējā kārtā lejam biezpiena masu, nedaudz sakratām formu, lai masa vienmērīgi izklātos.
  • Liekam formu ledusskapī uz 2 – 3 stundām (labāk uz nakti).
  • Izņemam formu no ledusskapja un apgāžam uz servējamā šķīvja.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!