Bezgala garda Latvijas dzimšanas dienas kūka

Bezgala garda Latvijas dzimšanas dienas kūka

Recepte, ar ko valsts svētkos pārsteigt viesus. Kūka garšo lieliski un ir piemērota ikvienam. Recepti iesaka pašmāju fitnesa zvaigzne Paula Freimane.

SASTĀVDAĻAS:

Pamatnei:

  • 200 g dateles
  • 200 g rieksti
  • Pamatnei var izmantot arī selgas cepumums un kausēt sviestu

Pildījumam:

  • 4 .ēd. k. medus
  • 800 g zemenes (var arī atsaldētas)
  • 45 g želatīns
  • 400 g krēmsiers "Philadelphia Light"
  • 200 g bezpiedevu jogurts
  • 20 g stēvija (var izmantot arī cukuru, vadoties pēc garšas)

PAGATAVOŠANA:

  • Sasmalcina dateles. Samaļ riekstus un pievieno tos datelēm. Iegūto masu izlīdzina kūkas veidnē ar noņemamām malām.
  • 15 g želatīna pārlej ar pāris karotēm auksta ūdens, un uzbriedina.
  • Sablenderē zemenes ar medu. Iegūtu masu sadala divās daļās. Pusei masas pievieno karstā ūdens peldē izkausētu želatīnu. Lej masu uz kūkas pamatnes un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  • Pusi no atlikušā želatīna pārlej ar pāris karotēm auksta ūdens, uzbriedina.
  • Krēmsieram pievieno bezpiedevu jogurtu un stēviju. Pievieno un iemaisa karsta ūdens peldē izkausētu želatīnu. Lej krēma masu virs zemeņu masas kārtas un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  • Pēc stundas uzbriedina un karstā ūdens peldē izkausē atlikušo želatīnu, iemaisa atlikušajā zemeņu masā. Lej zemeņu masu virs krēma masas un liek ledusskapī vēl uz pāris stundām.
  • Kūku pēc tam var dekorēt ar svaigām ogām.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt