Receptes
Bezgala garda Latvijas dzimšanas dienas kūka
Recepte, ar ko valsts svētkos pārsteigt viesus. Kūka garšo lieliski un ir piemērota ikvienam. Recepti iesaka pašmāju fitnesa zvaigzne Paula Freimane.
SASTĀVDAĻAS:
Pamatnei:
- 200 g dateles
- 200 g rieksti
- Pamatnei var izmantot arī selgas cepumums un kausēt sviestu
Pildījumam:
- 4 .ēd. k. medus
- 800 g zemenes (var arī atsaldētas)
- 45 g želatīns
- 400 g krēmsiers "Philadelphia Light"
- 200 g bezpiedevu jogurts
- 20 g stēvija (var izmantot arī cukuru, vadoties pēc garšas)
recepte" onclick="gtag('event', 'CrossLink', {'event_category': 'click', 'event_label': 'PAGATAVOŠANA'});">PAGATAVOŠANA:
- Sasmalcina dateles. Samaļ riekstus un pievieno tos datelēm. Iegūto masu izlīdzina kūkas veidnē ar noņemamām malām.
- 15 g želatīna pārlej ar pāris karotēm auksta ūdens, un uzbriedina.
- Sablenderē zemenes ar medu. Iegūtu masu sadala divās daļās. Pusei masas pievieno karstā ūdens peldē izkausētu želatīnu. Lej masu uz kūkas pamatnes un liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Pusi no atlikušā želatīna pārlej ar pāris karotēm auksta ūdens, uzbriedina.
- Krēmsieram pievieno bezpiedevu jogurtu un stēviju. Pievieno un iemaisa karsta ūdens peldē izkausētu želatīnu. Lej krēma masu virs zemeņu masas kārtas un liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Pēc stundas uzbriedina un karstā ūdens peldē izkausē atlikušo želatīnu, iemaisa atlikušajā zemeņu masā. Lej zemeņu masu virs krēma masas un liek ledusskapī vēl uz pāris stundām.
- Kūku pēc tam var dekorēt ar svaigām ogām.