Bez sterilizācijas! Kraukšķīgie gurķi gruzīnu gaumē. Pagatavošanas laiks aptuveni 20minūtes. Vienmēr visi gurķi apēsti jau pirms Ziemassvētkiem

Bez sterilizācijas! Kraukšķīgie gurķi gruzīnu gaumē. Pagatavošanas laiks aptuveni 20minūtes. Vienmēr visi gurķi apēsti jau pirms Ziemassvētkiem

Sastāvdaļas:

  • 1 kg gurķu
  • 700 g tomātu
  • 70 g ķiploku
  • 100g cukurs
  • 25g sāls
  • 70 ml eļļa
  • 1 tējk. koriandrs
  • 1 gab čili pipari
  • 2,5.ēd.k.9% etiķis

Pagatavošana:

Ņemam tomātus un sablenderējam, tad iegūti masu liekam uz pannas un pievienojam cukuru, sāli, koriandru un eļļu. Visu kārtīgi samaisam un pavāram 3 minūtes.

Tad ņemam ķiploku un saspiežam to.

Nomazgātus gurķus sagriežam šķēlītēs.

Tāpat daram arī ar čili piparu.

Pannā pie tomātiem pievienojam ķiploku, čili piparu un pavāram aptuveni 5 minūtes.

Tad pievienojam sagrieztos gurķus un atkal pavaram aptuveni 5-7minūtes.

Aptuveni 2 minūtes pirms vārīšanās beigām pievienojam etiķi.

Liekam burkās un aizvākojam vāciņus.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!