Receptes
Bez sterilizācijas! Kraukšķīgie gurķi gruzīnu gaumē. Pagatavošanas laiks aptuveni 20minūtes. Vienmēr visi gurķi apēsti jau pirms Ziemassvētkiem
Sastāvdaļas:
- 1 kg gurķu
- 700 g tomātu
- 70 g ķiploku
- 100g cukurs
- 25g sāls
- 70 ml eļļa
- 1 tējk. koriandrs
- 1 gab čili pipari
- 2,5.ēd.k.9% etiķis
Pagatavošana:
Ņemam tomātus un sablenderējam, tad iegūti masu liekam uz pannas un pievienojam cukuru, sāli, koriandru un eļļu. Visu kārtīgi samaisam un pavāram 3 minūtes.
Tad ņemam ķiploku un saspiežam to.
Nomazgātus gurķus sagriežam šķēlītēs.
Tāpat daram arī ar čili piparu.
Pannā pie tomātiem pievienojam ķiploku, čili piparu un pavāram aptuveni 5 minūtes.
Tad pievienojam sagrieztos gurķus un atkal pavaram aptuveni 5-7minūtes.
Aptuveni 2 minūtes pirms vārīšanās beigām pievienojam etiķi.
Liekam burkās un aizvākojam vāciņus.