Receptes
Ābolu kūka
Šī brīnišķīgā ābolu pīrāga pagatavošanas metode neliks Jums vilties!
Sastāvdaļas
- āboli
- 3 olas
- 2 glāzes miltu
- 1,5 glāzes cukura
- 200 g sviesta
- pustējkarote cepamā pulvera
Pagatavošana
Olu dzeltenumus sakuļ ar pusglāzi cukura un mīkstu sviestu.
Tad pievieno miltus, kuros iemaisīts cepamais pulveris.
Visu samaisa un samīca, līdz mīkla nelīp pie rokām.
Aptuveni 1/3 mīklas nogriež un ieliek ledusskapī. Ja grib, pat saldētavā – jo vajag, lai tā tiešām ir auksta.
Atlikušo mīklu vienmērīgi izklāj veidnē ar noņemamām maliņām.
Mīklai jābūt arī uz malām, ne tikai apakšas. Drusku sabaksta ar dakšiņu, lai cepoties neuzpūšas.
Pa virsu uzrīvē nomizotus ābolus, kam izņemtas serdes.
Olu baltumus saputo ar atlikušo glāzi cukura, līdz tas ir stingrs.
Saputoto masu pārlej āboliem.
Un pa virsu uzrīvē auksto mīklu no ledusskapja.
Cep 200 grādos apmēram 30 minūtes.