5 bezgala gardas salātu mērces. 10 minūtes un gatavs!

5 bezgala gardas salātu mērces. 10 minūtes un gatavs!

Ir apnīkoši ēst vienu un to pašu. Bet mēs jums palīdzēsim dažādot jūsu ēdienkarti, bez liekas piepūles. Tajā mums palīdzēs salātu piedevas. Tikai jums – labākās un ātrākās receptes!

Svara samazinošā mērce ar jogurtu

Ideāla svara samazināšanai, kā arī piedos izmeklētu garšu jūsu salātiem.

Sastāvdaļas:

  • sālīti vai marinēti gurķi – 40-50 grami
  • augu eļļa — 50 ml un 100 ml parastā baltā jogurta
  • citrona sula — 1 ēdamkarote (vai pēc garšas)
  • svaigi zaļumi (lociņi, pētersīļi, dilles)
  • sinepes — 1 tējkarote (vai pēc garšas)
  • vārīti olu dzeltenumi — 2 gb.
  • sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Sagriež gurķus, zaļumus un olu. Tad pievieno visas pārējas sastāvdaļas un mērce gatava.

Mērce ar ķiplokiem un papriku

Šie salāti radīs “garšas sprādzienu”.

Sastāvdaļas:

  • krējums — 40-50 ml
  • augu eļļa — 50 ml. 100 ml parastais baltais jogurts
  • citrona sula — 1 ēdamkarote (vai pēc garšas)
  • svaigi zaļumi (lociņi, pētersīļi, dilles)
  • paprika — 1 tējkarote
  • ķiploks — 1-2 gabaliņi
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas samaisa un mērce gatava.

Karija mērce

Karijs piedod salātiem gan īpašu garšu, gan krāsu.

Sastāvdaļas:

  • krējums — 100 ml
  • augu eļļa — 50 ml. 100 ml parastais baltais jogurts
  • citrona sula — 1 ēdamkarote (vai pēc garšas)
  • karija pulveris — 1 tējkarote
  • sāls, pipari pēc garšas

Mērce ar kurkumu un jogurtu

Šī piedeva satur maz kaloriju un piemērota svaigiem salātiem.

Sastāvdaļas:

  • 100 ml parastais baltais jogurts
  • augu eļļa – 50 ml
  • citrona sula — 1 ēdamkarote (vai pēc garšas)
  • kurkuma — 1 tējkarote
  • sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Visu samaisa un mērce gatava.

Asā mājas mērce.

Šī asā mērce piedos aromātu jūsu salātiem.

Sastāvdaļas:

  • krējums — 100 ml
  • augu eļļa — 50 ml. 100 ml parastais baltais jogurts
  • citrona sula — 1 ēdamkarote (vai pēc garšas)
  • svaigi zaļumi (lociņi, pētersīļi, dilles)
  • sinepes — 1 tējkarote vai pēc garšas
  • asies sarkanie pipari — 1/4 tējkarotes
  • ķiploki, medus, sāls, pipari pēc garšas.

Var sagatavot vairākas mērces uzreiz un uzglabāt ledusskapī – tādā veidā tās kļūst vēl garšīgākas un piesātinātākas.

Labu apetīti! Baudiet un lai jums laba veselība!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!