Receptes
Vītināta liellopa gaļa mājas gaumē
Garšīga gaļa, kas neprasa lielus izdevumus un kulināras prasmes – tas ir katras saimnieces sapnis. Mums jau kļuvis tik pierasti katru dienu cept un vārīt, ka esam aizmirsuši tradicionālu gaļas pagatavošanu – vītināšanu.
Kas gan var būt labāks par prošuto, salami vai basturmu? Vītināta liellopa gaļa, pagatavota pašu rokām ir daudz garšīgāka par veikalā pirktajām desām un žāvējumiem.
Šodien pastāstīsim jums par vienkāršu gaļas vītināšanas paņēmienu. Izdodas ļoti garšīga uzkoda vien trīs dienu laikā. Vīna vietā izmantosim kādu citu sastāvdaļu.
SASTĀVDAĻAS:
- 1 kg liellopa filejas
- 150 ml degvīna
- 100 g sāls
- 100 g cukura
- 1 tējkarote melo piparu graudiņos
- 3 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
PAGATAVOŠANA:
- Gaļu nomazgājiet, nogriežat cīpslas un taukus, ja tādi ir.
- Traukā, kurā liksiet gaļu, ieklājiet polietilēna maisiņu. Tajā berat sāli, cukuru, piparus, ielejat degvīnu un eļļu. Marinādi rūpīgi sajauciet.
- Tad tajā liekat gaļu un maisu kārtīgi aizsieniet. Sakratiet, lai marināde apņemtu visu gaļu. Tad liekat gaļu ledusskapī uz 3 dienām.
- Izņemat gaļu no ledusskapja. Svarīgi: gaļu neskalojiet, apslaukiet ar papīra dvieli.
- Ļaujiet mazliet apžūt un izbaudiet ļoti garšīgo uzkodu!
- Izdodas ļoti garšīga gaļiņa! Starp citu, degvīna vietā varat izmantot konjaku (tam gan jābūt labas kvalitātes produktam). Tad uzkoda būs vēl pikantāka un ar vieglu koksnes pēcgaršu.
LAI LABI GARŠO!