Receptes
Vistas rulete pudelē – kotletes nestāv pat blakus!
SASTĀVDAĻAS:
- vista - 1 gab.
- valrieksti - 100 g
- želatīns – 30 g
- ķiploki – 2 daiviņas
- sāls un pipari pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Šai ruletei varat ņemt veselu vistu, bet varat izvēlēties tikai filejas (ja vēlaties, lai rulete iznāktu diētiska).
- Bez tam, gaļu var pagatavot divos veidos: izvārīt, iegūstot dzidru buljonu (ar dārzeņiem un zaļumiem), bet var sautēt, kā mūsu gadījumā.
- Liekam vistu uz pannas, nepievienojot nekādas taukvielas!
- Liekam pannu uz mazas uguns un sākat sautēt gaļu.
- Pieliekam sāli un piparus, uzliekam pannai vāku un turpinām sautēt.
- Pa to laiku siltā ūdenī izšķīdinām želatīnu.
- Tam ir jāpastāv un pilnībā jāizšķīst.
- Kad gaļa ir gatava (tai savā sulā ir jāsautējas ne vairāk kā 35 minūtes uz mazas uguns), ļaujam tai atdzist un atdalām to no kauliem.
- Tad gaļu samaisām ar izšķīdināto želatīnu un buljonu, lejam pudelē un liekam ledusskapī, lai sastingst.
- Gaļai varat pielikt valriekstus un sīpolu, iepriekš tos apcepot augu eļļā.
- Kad rulete ir sastingusi, uzmanīgi sagriežam pudeli un izņemam ruleti.
- Ruleti pudelē mājas apstākļos var gatavot, pievienojot dažādas piedevas – ar riekstiem, kā mūsu gadījumā, ar dārzeņiem, zirnīšiem vai kukurūzu, ar zaļumiem un pat ar citu gaļu.
- Ruleti sagriežam šķēlītēs, un pasniedzam kā uzkodu.
LAI LABI GARŠO!