Vistas gaļas desa mājas gaumē

Vistas gaļas desa mājas gaumē

Daudzi uzskata, ka pagatavot desu mājas apstākļos bez īpašām iekārtām un profesionālām iemaņām ir nereāli. Un visiem taču gribas palutināt sevi un savus tuviniekus ar garšīgu, no dabiskām sastāvdaļām pagatavotu desu, neizdodot par to lielu naudu, desu pērkot tirgū. Un mājās taču arī desu cehu neierīkosi! Mums jums ir priecīga vēsts – varat desu pagatavot paši, bez īpašām iekārtām un kulinārijas kursu diplomiem. Lūk, recepte, ar kuru piekrita padalīties kāda Eiropas restorāna šefpavārs:

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg vistas filejas
  • ½ tējkarotes garšvielu vistas gaļai
  • smaržīgie pipari
  • 8 daiviņas ķiploka
  • 15 g želatīna
  • 2 ēdamkarotes majonēzes

PAGATAVOŠANA:>/h2>
  • Vistas fileju sagriezt mazos kubiņos vai plānās strēmelītēs, apmēram 2 cm.
  • Pievienot gaļai sasmalcinātus ķiplokus un pārējās sastāvdaļas (garšvielas, piparus un majonēzi), visu rūpīgi samaisīt.
  • Pievienot sauso želatīnu un vēlreiz rūpīgi samaisīt, lai tas izlīdzinātos vienmērīgi.
  • Veidot desiņas: ceturto daļu masas izlikt uz folijas 5 – 6 cm platumā, tad savelt desiņā un satīt kā konfekti. Tāpat rīkoties ar atlikušo gaļas masu.
  • Cept cepeškrāsnī, 180 grādos 60 minūtes.
  • Izņemt no krāsns, atdzesēt un uz 6 – 8 stundām likt ledusskapī.
  • Tas arī viss! Nav taču sarežģīti, recepte" onclick="gtag('event', 'CrossLink', {'event_category': 'click', 'event_label': 'vai ne'});">vai ne?

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!