Veselībai noderīgās bazilika īpašības

Veselībai noderīgās bazilika īpašības

Ja ir slikta dūša, dedzināšana kuņģī, saindēšanās un kuņģa – zarnu trakta slimību gadījumā

Bazilika lapu novārījums novērš sliktu dūšu un vemšanu. Ja gadījies apēst kaut ko ne pārāk svaigu, tad baziliks palīdzēs tikt galā ar saindēšanos. Tāpēc šo aromātisko garšaugu pievieno ēdieniem, īpaši tiem, kas gatavoti no gaļas. Šis garšaugs veicina gremošanu un vielmaiņu. Baziliks normalizē zarnu trakta mikrofloru, novērš vēdera pūšanos, gāzu veidošanos un spazmas, to lieto kolīta un gastrīta gadījumos. Auga ekstraktu lieto lai ārstētu dedzināšanu un atraugas.

Lai uzlabotu ādas un matu stāvokli

Mājās gatavotas bazilika maskas uzlabo ādas stāvokli, palīdz atbrīvoties no iekaisušiem pleķiem un ādas novecošanās. Pateicoties unikālajam sastāvam, augs palīdz atjaunināt ādu, attīra poras, tonizē, nomierina, uzlabo ādas krāsu, aktivizē šūnu reģenerāciju.

Baziliks lieliski tonizē nokarenu ādu. Lai atjaunotu glītu sejas ovālu, pietiek 2 – 3 reizes nedēļā uz sejas uzklāt putriņu, kas saberzta no svaigām bazilika lapām. Tā jāklāj uz sejas, kakla un dekoltē zonas. Lai mati būtu biezi, elastīgi un spīdīgi un galvas āda nekļūtu sausa, izmanto bazilika uzlējumu pēc galvas mazgāšanas. Jāaplej 100 g kaltēta vai svaiga bazilika ar 0,5 litriem ūdens, jāļauj nostāvēties pusstundu, jāizkāš un šajā līdzeklī jāmērcē mati 2 – 3 minūtes.

Zinātnieki apgalvo, ka bazilika noderīgās īpašības veselības uzlabošanā ir neapstrīdamas. Tā pretsēnīšu, pretiekaisuma un antioksidantās īpašības palīdz likvidēt infekcijas, stimulē sirds – asinsvadu darbību, uzlabo ādas un matu stāvokli, ievērojami uzlabo imunitāti.

Eksperti iesaka lietot svaigu vai kaltētu baziliku katru dienu, lai uzturētu spēju pretoties saaukstēšanās slimībām gada aukstajā laikā. Visērtāk ir sasaldēt bazilika lapas saldētavā. Kaltētam bazilikam piemīt daudz piesātinātāks aromāts kā sasaldētam, un tas saglabā visas vērtīgās īpašības. Augs kopā ar visiem kātiem jāievāc pirms tas sācis ziedēt, jāizkaltē tumšā, labi vēdināmā telpā. Vai jākaltē stundu cepeškrāsnī ar atvērtām durvīm, 40 grādu temperatūrā. Kaltētu baziliku vislabāk uzglabāt hermētiski noslēgtā porcelāna vai stikla traukā.

Pieredzējuši dārza entuziasti zina, ka, ja ādu iesmērē ar svaigu baziliku, tad var atbaidīt dažādus kukaiņus – asinssūcējus. Vai jūs lietojat baziliku, lai uzlabotu savu veselību, vai izmantojat to tikai kā garšaugu? Padalieties ar informāciju, labprāt uzzināsim!


Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!