Vēl neviens viesis nav devies prom, nepalūdzot receptīti.

Vēl neviens viesis nav devies prom, nepalūdzot receptīti.

Reiz mēs ar meitu piedalījāmies kādā meistarklasē, kas bija veltīta uzkodu galdam. Nodegustējām daudz dažādus mini salātiņus, kanapē maizīšu, groziņu ar jūras veltēm, un pierakstījām daudz dažādu recepšu. Bet nekas tā nepārsteidza ar savu fantastisko garšu un vienkāršību, kā visparastākā – lai gan nemaz ne tik parasta, siļķu torte no visparastākajām, veikalā nopērkamajām vafeļu plāksnēm, kuru gatavoja viens no restorāna šefpavāriem. Kopš tās reizes mēs esam kļuvušas par šīs brīnišķīgās tortes cienītājām un vienmēr gatavojam to visās savās viesību reizēs.

SASTĀVDAĻAS:

    vafeļu plāksnes ( 6 – 7 gab.), apmēram 1 iepakojums sālīta siļķes fileja – 1 gab. (apmēram 200 g) šampinjoni – 300 g sīpoli – 2 gab. (apmēram 200 g) burkāni – 300 g majonēze, vēlams, mājās gatavota – 200 g cietais siers, jebkurš veids, bet var pievienot arī 30 g parmezāna – 100 g zaļumi, pēc izvēles – 1 buntīte

PAGATAVOŠANA:

  • Siļķes fileju un vienu sīpolu sasmalcinām blenderī (ja tāda nav, tad smalki sakapājam ar nazi).
  • Tad blenderī sasmalcinām uz pannas iepriekš apceptas sēnes kopā ar otru sīpolu, tad arī rīvētus burkānus. Sieru sarīvējam uz vidējās rīves.
  • Tagad liekam kopā mūsu torti.
  • Uz pirmās vafeļu plāksnes liekam pusi siļķu – sīpola masas.
  • Pa virsu apsmērējam ar majonēzi un liekam nākamo vafeļu plāksni.
  • Uz nākamās plāksnes liekam saceptās sēnes ar sīpoliem (arī pusi no visas masas), apsmērējam ar mājās gatavotu majonēzi un liekam pa virsu nākamo vafeļu plāksni.
  • Uz trešās vafeļu plāksnes liekam pusi no burkāniem un arī apsmērējam ar majonēzi.
  • Visas kārtas atkārtojam vēlreiz.
  • Virsējo burkānu kārtu, apsmērētu ar majonēzi, dāsni apberam ar rīvēto sieru un dekorējam ar zaļumiem.
  • Lūk, kāda brīnišķīga siļķu torte mums iznāca!
  • Ļaujam tortei pastāvēt vismaz 1 – 3 stundas, bet vislabāk liekam uz nakti ledusskapī.
  • Jo ilgāku laiku (saprāta robežās, protams) tortes pavadīs ledusskapī, jo to būs vieglāk sagriezt.
  • Siļķu torte, sagriezta nelielos gabaliņos, rotās jebkuru svētku galdu ar savu interesanto un neparasto garšu, un spēs aizstāt tradicionālo “siļķi kažokā”. Ceru, ka šī recepte jums noderēs!

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt