Uzkoda, kas no galda pazūd vienā mirklī: tikai novārīts cukini, viss sasmalcināts un sajaukts (jo ilgāk stāv, jo garšīgāk)

Uzkoda, kas no galda pazūd vienā mirklī: tikai novārīts cukini, viss sasmalcināts un sajaukts (jo ilgāk stāv, jo garšīgāk)

Sastāvdaļas:

  • 3 cukini
  • 1 ēd.k. sāls
  • 2l ūdens
  • 1 paprika
  • ķekars pētersīļu ~ 50 g
  • 4-5 ķipolku daiviņas
  • sāls pēc garšas - 0,5 tējk
  • 0,5 tējk aso sarkano piparu
  • 50 g medus
  • 2-3 ēd.k. citronu sula, un vairāk - vadieties pēc savas gaumes
  • melnie pipari
  • 50-70 ml. augu eļļa

Pagatavošana:

Cukini sagriežam šķēlēs, paralēli tam katlā ielejam 2l ūdens, kuram pievienojam ēdamkaroti sāli. Liekam sagrieztos cukini ūdenī. Vāram aptuveni 2-3 min.ne ilgāk. Pēc tam nokāšam cukini.

Ņemam papriku un smalki sagriežam to, tad ņemam un sakapājam pētersīļus, visu liekam bļodā un pievienojam vēl sasmalcinātus ķiplokus. Pievienojam nedauddz sāli, sarkano piparu, medu, citrona sulu,melnos piparus un visu samaisam.

Ņemam bļodu un kārtojam pirmajā kārtā cukini, tad salātus, tad atkal cukini. Beigās, kad viss izkārtots uz pannas uzkarsējam eļļu un pārlejam to cukini. Liekam ledusskapī pastāvēt un liekam uz galda.

Lai labi garšo.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!