Ceptas kotletes ir pagātne! Draugs man iemācīja recepti, ko tagad gatavoju ģimenei gan pusdienās, gan vakariņāsvakariņ

Ceptas kotletes ir pagātne! Draugs man iemācīja recepti, ko tagad gatavoju ģimenei gan pusdienās, gan vakariņāsvakariņ

Sastāvdaļas:

  • Maltā gaļa 350 gr.
  • Ola 1 gab.
  • Rīvmaizes 3 ēd.k
  • Parmezāns 30 gr.
  • Ķiploki 2 daiviņas.
  • Koriandrs
  • Muskatrieksts.
  • Mocarella 100 gr.
  • Kečups.
  • Sīpols 1 gab.
  • Dārzeņu eļļa.
  • Tomātu mērce 200 ml.
  • Kartupeļi.
  • Sāls.
  • Melnie pipari.
  • Piens.
  • Eļļa.
  • Dilles.

Pagatavošana:

Bļodā ieliekam malto gaļu, pievienojam olu, parmezānu un rīvmaizi, piespiežam ķiploku.

Ņemam koriandru un smalki sagriežam to, pievienojam maltās gaļas masai. Pievienojam arī garšvielas un visu masu kārtīgi samaisam.

Tad ņemam cepampapīru, izrullējam masu un ar trauku izspiežam apaļas formas. (skatīt attēlā).

Tad liekam tās uz dēlīti un ņemam mocarellas sieru, sagriežam kobiņos.

Uz maltās gaļas uzsmērējam tomātu mērci un liekam virsū mocarellu. Tad ņemam un aizlokam gaļu ciet.(skatīt attēlā).

Tad ņemam pannu, uzlejam nedaudz eļļu un liekam virsū gaļu, ko apcepam aptuveni 7 min.no visām pusēm

Kamēr gaļa cepas, varam sagriezt sīpolu pusgredzenos un liekam uz pannas apcept, pievienojam nedaudz tomātu mērci.

Kad sīpoli apcepti, tad atkal liekam iekšā gaļu un aptuveni 15-20 minūtes visu sautējam.

Tad ņemam kartupeļus un izvāram tos mīkstus, uztaisam kartupeļu biezeni, ko beigās dekorējam ar dillēm.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!