Uz grila cepta vistas gaļa ar ingveru

Uz grila cepta vistas gaļa ar ingveru

SASTĀVDAĻAS:

  • 6 lielas vistas filejas
  • 3 cm svaigas ingvera saknes
  • 3 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1/3 glāzes rīsu etiķa
  • 2,5 ēdamkarotes tumšās sojas mērces
  • 1/3 glāzes nerafinētas zemesriekstu eļļas
  • 1,5 tējkarotes tumšās sezama eļļas
  • ¼ tējkarotes piparu mērces (piemēram, tabasko)
  • sāls, svaigi malti melnie pipari

PAGATAVOŠANA:

  • Marinādei: uz smalkās rīves sarīvējiet ingveru. Bļodiņā sajauciet zemesriekstu eļļu ar rīsu etiķi, pievienojiet tumšo sojas mērci, sezama eļļu, ingveru, brūno cukuru, melnus maltos piparus, tabasko mērci. Visu sajauciet viendabīgā masā.
  • Vistas filejas nosusiniet papīra dvielī. Ar asu, plānu nazi vairākās vietās vistas filejā izdariet krustveida iegriezumus, lai marināde labāk iesūktos.
  • Liekat filejas marinādē un atstājiet ledusskapī uz divām stundām.
  • Iekuriniet un uzkarsējiet grilu, liekat filejas uz restēm un cepat 15 minūtes vai tik ilgi, kamēr sula, kas tek no vistas filejas kļūst caurspīdīga. To var pārbaudīt, iedurot ar zobu bakstāmo kociņu.
  • Pie šīs gaļas varat pagatavot arī MĒRCI.
  • Ņemiet zemesriekstu sviestu (ar riekstu gabaliņiem vai bez), pieliekat svaigi izspiestu apelsīnu sulu un sojas mērci, tā lai izveidotos krējuma konsistence. Ja vēlaties, pievienojiet sāli un piparus (asos vai melnos), kā arī dažas pilītes ābolu etiķa.
  • Ja gadījumā vista paliek pāri, nākamajā dienā varat pagatavot salātus. Sagriežat fileju plānās šķēlītēs, pieliekat tāpat sagrieztu svaigu gurķi, seleriju kātu, avokado un riekstu mērci vai jogurtu.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!