Svētku salāti “Vijolītes”

Svētku salāti “Vijolītes”

SASTĀVDAĻAS:

  • svaigi šampinjoni – 400 g
  • kūpināti vistu šķiņķīši – 300 g
  • svaigi gurķi – 300 g
  • burkāni korejiešu gaumē – 200 g
  • žāvētas melnās plūmes – 200 g
  • malti melnie pipari
  • sāls
  • majonēze

PAGATAVOŠANA:

  • Kūpinātos vistu šķiņķīšus atbrīvot no ādas un kauliem, sagriezt salmiņos.
  • Žāvētās plūmes iemērkt ūdenī, ļaut pastāvēt, tad nospiest un sagriezt salmiņos. Svaigos šampinjonus apbērt ar sāli un pipariem. Tad apcept uz lēnas uguns.
  • Svaigos gurķus arī sagriezt salmiņos.
  • Salāti jāliek kārtās. Pirmajā kārtā liek gaļu, tad žāvētās melnās plūmes, sēnes un gurķus. Augšējā kārtā liek burkānus korejiešu gaumē. Katru kārtu apsmērē ar plānu kārtiņu majonēzes.
  • Salātu dekorēšanai izmanto plāni sagrieztus redīsus, kuri pirms tam izmērcēti sarkano kāpostu sulā. Kā vijolīšu lapiņas var izmantot spinātus.
  • Pirms pasniegšanas salātu malas aplikt ar sāļajiem cepumiem, lai izskatītos kā puķu podiņš.
  • Žāvētās plūmes jāizvēlas pēc iespējas skābākas. Ja tās ir saldas, tad plūmju daudzums jāsamazina uz pusi.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!