Receptes
Svētku salāti “Vijolītes”
SASTĀVDAĻAS:
- svaigi šampinjoni – 400 g
- kūpināti vistu šķiņķīši – 300 g
- svaigi gurķi – 300 g
- burkāni korejiešu gaumē – 200 g
- žāvētas melnās plūmes – 200 g
- malti melnie pipari
- sāls
- majonēze
PAGATAVOŠANA:
- Kūpinātos vistu šķiņķīšus atbrīvot no ādas un kauliem, sagriezt salmiņos.
- Žāvētās plūmes iemērkt ūdenī, ļaut pastāvēt, tad nospiest un sagriezt salmiņos. Svaigos šampinjonus apbērt ar sāli un pipariem. Tad apcept uz lēnas uguns.
- Svaigos gurķus arī sagriezt salmiņos.
- Salāti jāliek kārtās. Pirmajā kārtā liek gaļu, tad žāvētās melnās plūmes, sēnes un gurķus. Augšējā kārtā liek burkānus korejiešu gaumē. Katru kārtu apsmērē ar plānu kārtiņu majonēzes.
- Salātu dekorēšanai izmanto plāni sagrieztus redīsus, kuri pirms tam izmērcēti sarkano kāpostu sulā. Kā vijolīšu lapiņas var izmantot spinātus.
- Pirms pasniegšanas salātu malas aplikt ar sāļajiem cepumiem, lai izskatītos kā puķu podiņš.
- Žāvētās plūmes jāizvēlas pēc iespējas skābākas. Ja tās ir saldas, tad plūmju daudzums jāsamazina uz pusi.
LAI LABI GARŠO!