Cepti kabači ar ķiploku – riekstu mērci

Cepti kabači ar ķiploku – riekstu mērci

Lai nu kurš, bet kabacis reiz ir viens unikāls un universāls dārzenis! Kā tik to nevar pagatavot – sautēt, vārīt, cept un pat ievārījumu gatavot…
Piedāvājam jums vēl vienu recepti no kabačiem ar patiesi fenomenālu garšu.
Ceptie kabači ar ķiploku- riekstu mērci droši varēs konkurēt pat ar gaļas ēdieniem, tā būs oriģināla uzkoda un sātīgi salāti vienā traukā!

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 vidējs kabacis
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1 vidēja buntīte pētersīļu
  • ½ glāze valriekstu
  • augu eļļa cepšanai un mērcei
  • sāls pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Kabaci nomazgā, attīri no mizas un sēklām. Ja tas ir jaunais kabacītis, tad mizu mizot nevajag un sēklas var atstāt.
  • Sagriez ne pārāk mazos gabaliņos.
  • Lielā pannā uzkarsē augu eļļu un liec uz pannas kabačus vienā kārtā. Apcep kabacīšus uz nelielas uguns, līdz tie kļūs zeltaini.
  • Skaties, lai kabači nepārvēršas putrā.
  • Ja panna nav pietiekami liela, kabačus apcep nelielās porcijās. Gatavos dārzeņus liec uz plata šķīvja.
  • Ķiplokus izspied ķiploku spiedē, pētersīļus smalki sasmalcini. Valriekstus sasmalcini ar dvieļa un mīklas ruļļa palīdzību. Samaisi ķiplokus, pētersīļus un riekstus, pielec sāli un piepilini dažus pilienus eļļas.
  • Pārlej mērci kabačiem un samaisi. Aromāts būs neatkārtojams!
  • Cepti kabači jums vēl nekad nebūs šķituši tik garšīgi!
  • Neparastā garša un fantastiskais aromāts savaldzinās pat tos ēdējus, kam kabači ne pārāk iet pie sirds.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!