Tie ir tik garšīgi, ka gatavoju gandrīz katru dienu! Neticami ātri un vienkārši! Garšo arī bērniem!
Sastāvdaļas un pagatavošana:
6 vistas šķinķīši. Noņemiet ādiņu.
1 tējkarote sāls, 3 ēdamkarotes augu eļļas.
Sajauc 2 ēdamkarotes medus ar 100 ml silta ūdens.
Sasmalciniet 4 ķiploka daiviņas.
Cepiet vistas šķinķīšus augu eļļā līdz zeltaini brūnai no abām pusēm.
4 kartupeļi. Veiciet iegriezumus kartupeļos.
Pievienojiet 6 ķiploka daiviņas, 3 ēdamkarotes augu eļļas, 1 tējkaroti sāls, 1/2 tējkarotes melnos piparus, 1/2 tējkarotes sarkanās paprikas, 1/2 tējkarotes koriandra.
Izklājiet kartupeļus uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru.
Cep 180°C 60 minūtes.
Izkausē 20 g sviesta vai pievieno 2 ēdamkarotes augu eļļas.
Pievieno ķiplokus, medu ar ūdeni, 1/2 tējkarotes oregano, 1/2 tējkarotes ķimenes, šķipsniņu melno piparu.
Virsū liek vistas šķinķīti un apcep 2 minūtes no katras puses.
Ieeļļojiet cepšanas trauku ar augu eļļu.
Ielieciet vistas katlā.
Augšā ar mērci.
Cep 180°C 15-20 minūtes.
Sagriež 2 gurķus.
Sasmalcinātu pētersīli.
Sāls, 1 tējkarote ābolu sidra etiķa, 1 ēdamkarote olīveļļas.
Sagatavotus kartupeļus kārto uz šķīvja.
Apceptos ķiplokus sajauc ar 1 ēdamkaroti medus un šķipsniņu piparu.
Ar šo mērci apsmērē kartupeļus.
Gatavos vistas šķinkīšus liek uz šķīvja, pievieno kartupeļus un gurķu salātus.
Labu apetīti!