Gaļa maisā visslinkākajiem

Gaļa maisā visslinkākajiem

Šī gaļa ļoti ilgi sutinās nelielā temperatūrā, sasūcas ar aromātiskām garšvielām un iznāk neparasti mīksta. Gaļa izdodas vienkārši nepārspējama, līdz šim neko tādu neesmu baudījusi.
Tā ir tik mīksta ka šķiet, varētu uz maizes smērēt. Varat pagatavot lielu gabalu, daļu apēst uzreiz, daļu sasaldēt, lai pēc tam ņemtu no saldētavas pa gabaliņam, atsaldētu un pasniegtu brokastīs.
Gatavošanas laiks gan ir diezgan ilgs – 4 stundas, plus divas stundas atdzišanai un vēl nakts ledusskapī.
Bet iztērētais laiks būs tā vērts.
Divi padomi: Gaļai jābūt ļoti labas kvalitātes, vēlams no zināma piegādātāja.
Ja gabals ir liels, tad vēlams to sašpricēt ar sālījumu, lai arī gaļas gabala vidus izceptos sulīgs.

SASTĀVDAĻAS UN PAGATAVOŠANA:

  • Cūkgaļa, sāls, pipari, 2 – 3 lauru lapas, ja ir vēlēšanās – paprika.
  • Gaļas gabalu no visām pusēm ieberzēt ar sāli un pipariem.
  • Ja gaļas gabals ir ļoti biezs, tad vajadzētu pagatavot stipru sālsūdeni un izdarīt gaļai injekcijas ar vienreizlietojamo šļirci.
  • Pagatavošanai varat izmantot īpašo pārtikas maisu cepšanai vai arī parasto, biezo plastmasas maisu (plānie, čaukstošie šoreiz nederēs).
  • Maisā liekat lauru lapas un gaļu.
  • No maisa pēc iespējas rūpīgāk izspiežat visu gaisu, aiztaisiet to ar īpašo klipsi, kas ir pievienots cepamā maisa iepakojumam.
  • Visu ieliekat vēl vienā maisā, izspiežat gaisu arī no tā un aiztaisiet.
  • Katla apakšā liekam drēbes gabalu vai dvieli, lai vārīšanas laikā maiss nesaskārtos ar katla apakšu.
  • Uz dvieļa liekam maisus ar gaļu, pa virsu lejam karstu ūdeni.
  • Liekam katlam vāku un uzgriežam vislielāko uguni.
  • Kad ūdens sāk vārīties, uguni nogriežam uz minimālo un atstājam uz četrām stundām.
  • Pēc četrām stundām uguni nogriežam.
  • Gaļu atstājam katlā, lai atdziest līdz istabas temperatūrai.
  • Gaļas maisu izņemam no atdzisušā ūdens, noslaukām un liekam uz nakti ledusskapī.
  • Nākamajā dienā gaļu no maisiem izņemam.
  • Sulu, kas iztecējusi no gaļas un pa nakti ledusskapī saželējusi varat izmantot citu ēdienu pagatavošanai. Tas var būt labs pamats sātīgam buljonam. Želeju varat sadalīt porcijās un sasaldēt.
  • Gaļu griežam šķēlēs un pasniedzam ar sinepēm vai krējuma – mārrutku mērci.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt