Galvenie konservēšanas noslēpumi.

Galvenie konservēšanas noslēpumi.

Lai gan konservēšanas sezona jau beigusies, ir vērts saglabāt šo rakstu – noderēs nākamgad! Gribat, lai jūsu konservējumi neuzsprāgtu? Iegaumējiet dažus vienkāršus noteikumus:

  • Visam, kas saskarās ar produktiem, kas paredzēti konservēšanai, ir jābūt ideāli tīram. Gan galdam, darba rīkiem, rokām, un protams, pašiem augļiem, ogām un dārzeņiem.
  • Burkām jābūt rūpīgi sterilizētām, pirms tam rūpīgi izmazgātām.

Lūk, arī esam nonākuši pie paša galvenā, pie sterilizācijas paņēmieniem. Pavisam to ir seši.

Karstais tvaiks.

Šai metodei vajadzēs lielu katlu vai tvertni, ūdeni un caurduri. Atsevišķā katliņā vārās vāki, bet lielā katla dibenā liek caurduri, kuram pa virsu izvieto burkas. Kad burkas norasojušas, tās nomaina pret jaunām. Visas manipulācijas tiek veiktas tikai ar tīra dvieļa palīdzību.

Vārošs ūdens.

Pirmo paņēmienu var nedaudz atvieglot un sterilizēt burkas tieši vārošā ūdenī. Ūdenim burkas jānosedz pilnībā. Operācija ilgst 5 minūtes.

Mikroviļņu krāsns.

Ielejiet burkās nedaudz ūdens un liekat tās mikroviļņu krāsnī uz piecām minūtēm. Karsējiet tās vidējā režīmā.

Trauku mazgājamā mašīna.

Tajā temperatūra nepārsniedz 100 grādus. Un, lai cik dīvaini neliktos, burkas sterilizējas lieliski.

Kālija permanganāts jeb “zilie graudiņi”.

Tas ir visvienkāršākais paņēmiens, ja nav citu variantu. Pēc tam, kad burkas ļoti rūpīgi izmazgātas izmantojot ļoti karstu ūdeni, tās jāizskalo ar kālija permanganāta šķīdumu.

Un visbeidzot, esam nonākuši pie visērtākā paņēmiena – sterilizēšanas elektriskajā cepeškrāsnī.

Šis paņēmiens ir visizdevīgākais: cepeškrāsns uzsilst ātri, temperatūru kontrolēt nevajag, ūdens tvaiki neizplatās pa visu dzīvokli. Tādā veidā burkas nepārkalst un nesprāgst, bet izžūst kā nākas un būs sterilas no visām pusēm.


Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt