Tefteļi ar rīsiem cepeškrāsnī

Tefteļi ar rīsiem cepeškrāsnī

Tefteļi ir garšīgs un sātīgs ēdiens, kuru gatavo no maltās gaļas, dažreiz pievienojot rīsus. Tos var vārīt, tvaicēt cept uz pannas vai cepeškrāsnī. Daži pavāri gaļas vietā izmanto maltu zivi, pievienojot rīvmaizi un pat dārzeņus. Un tomēr visizplatītākais variants ir tefteļi ar rīsiem. Kulinārijas vēsturnieki apgalvo, ka šī recepte pie mums atnākusi no tjurku nacionālās virtuves (tjurku tautu grupā ietilpst turki, tatāri, azerbaidžāņi, uzbeki u.c.).

Ļoti garšīgas izdodas gaļas bumbiņas mērcē, īpaši tad, ja ceptas cepeškrāsnī. Ēdieni, kas gatavoti cepeškrāsnī, izdodas neparasti aromātiski, sulīgi un vērtīgi. Ne velti tefteļus ar biezu mērci jau sen ir iecienījušas pieredzējušas saimnieces – tas ir ekonomiski, vienkārši un ļoti garšīgi!

SASTĀVDAĻAS:

  • liellopu maltā gaļa – 600 g
  • cūkas maltā gaļa – 600 g
  • rīsi – 1 glāze
  • sīpoli – 2 gab.
  • ola – 1 gab.
  • ūdens – 0,5 glāze
  • sāls – 3 tējkarotes
  • ķiploks – 2 daiviņas
  • malti melnie pipari – 1 tējkarote
  • sviests – 3 ēdamkarotes
  • burkāni – 3 gab.
  • tomātu pasta – 5 ēdamkarotes
  • kviešu milti – 3 ēdamkarotes
  • vistas buljons – 3 glāzes
  • saldais krējums – 0,5 glāzes

PAGATAVOŠANA:

  • Novāriet rīsus. Sarīvējiet burkānus, sasmalciniet vienu sīpolu un ķiplokus.
  • Lielā bļodā samaisiet malto gaļu ar rīsiem, sīpolu, ķiplokiem, pievienojiet ūdeni, olu, sāli, piparus.
  • Veidojiet tefteļus, liekat tos cepamajā formā.
  • Gatavojiet saldā krējuma mērci. Pannā izkausējiet sviestu, sagriežat gredzenos vienu sīpolu un apcepiet tajā.
  • Pievienojiet rīvētu burkānu, tomātu pastu un sautējiet apmēram piecas minūtes. Pievienojiet miltus, karsējiet trīs minūtes, visu nepārtraukti maisot.
  • Mērci lejiet buljonā, vāriet 15 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. Noņemiet no uguns un pievienojiet saldo krējumu.
  • Pieliekat sāli un piparus.
  • Aplejiet tefteļus ar mērci. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Apsedziet tefteļus ar foliju un liekat cepeškrāsnī uz 50 minūtēm.
  • Tefteļus varat pasniegt kā patstāvīgu ēdienu vai arī kā piedevu kartupeļu biezenim vai spageti. Tāpat tefteļi lieliski sader arī ar svaigiem dārzeņiem.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt