Receptes
Avokādo un melleņu kūka

SASTĀVDAĻAS:
Pamatnei:
- sauja mandeļu
- sauja dateļu
- 3ēd.k. agaves sīrupa vai medus
Krēmam:
- 1 avokado
- pus laima sula
- 70g kokosriekstu eļļas
- 1glāze melleņu (vai citu ogu, ziemā var izmantot arī saldētas)
PAGATAVOŠANA:
- Mandeles, dateles un agaves sīrupu vai medu sablendē. Masai jābūt ķepīgai un, vēlams, graudainai. Maļot kombainā, masa izdodas graudaināka, nekā smalcinot ar blenderi. To liek formā un izveido pamatni.
- Pildījumam avokado sablendē ar laima sulu, kokosa eļļu un agaves sīrupu vai medu ( pēc garšas ).
- Pieliek ogas un samaisa, bet neblendē!
- Pamatnei pa virsu liek avokado krēmu un uz 3 – 4 stundām ievieto saldētavā sastingt.