Šis ir visgaršīgākais, ko esmu ēdusi! Šo recepti ikviens var pagatavot mājās!
Sastāvdaļas:
- 200 g silta piens
- 1ola + olas baltums
- 0.5g sāls
- Sausais raugs 1 tējkarote
- Cukurs 2 ēdamkarotes
- Kausēts sviests 50g
- Milti 350 – 400g
Pagatavošana:
Ar rokām visu samīca, līdz veidojās viendabīga masa. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj siltā vietā uz apmēram 40 min.
Kad mīkla uzrūgusi , vēlreiz izmīca. Tad mīklu sadala 2 vienādās daļās.
Ar mīklas rulli izrullē plānās pamatnēs.
Vienu no vienmērīgi izrullētajām pamatnēm noziež ar 2ēdamkarotēm tomātu pastas.
Tad vienmērīgi pārber smalki sagrieztu vārīto desu. Tad pārkaisa ar 2 sarīvētām vārītām olām.
Uzmanīgi pāri pārliek otro mīklas kārtu. Ar picas nazi sagriež platās vienmērīgās strēmelēs.
Uzmanīgi pārgiež pa vidu uz pusēm un noziež ar kausētu sviestu. Katrai šķēlei pārliek pāri pārgrieto kārtu.
Ar irbulīša palīdzību iespiež rievu vertikāli, lai vieglāk sarullēt (katru mīklas standziņas galu griež savā virzienā, līdz izveidojās vienmērīgs pīrāgs).
Liek uz cepampannas un ar kulinārijas otas palīdzību nosmērē ar sakultu olas dzeltenumu. Pārkaisa ar sezam sēkliņām un liek cepeškrāsnī 200 grādos uz 15-20 minūtēm. Lai labi garšo!!