Receptes
Sen aizmirsta recepte no PSRS. Padomju gardums, kas garšo ikvienam
Sastāvdaļas:
- ola - 2 gab.
- cukurs - 1/2 tase
- sāls - šķipsniņa
- sviests - 100g.
- milti - 350 gr.
- cepamais pulveris - 10 g.
- āboli - 1 gab.
- bumbieris - 1 gab.
- pūdercukurs
Pagatavošana:
Traukā iesitam olas, pievienojam cukuru un sāli. Visu kārtīgi samaisam.
Tad pievienojam istabas temperatūrā pastāvējušu sviestu un atkal maisam.
Caur sietiņu, traukā izsijājam miltus,cepamo pulveri un visu atkal kārtīgi samaisam.
Ņemam ābolu un bumbieru un sagriežam tos smalkos kubiņos.
Visu iegūto masu liekam cepamtraukā, kurā ieklāts cepampapīrs.
Tad liekam trauku cepeškrāsnī, kas uzkarsēta uz 180 grādiem un cepam 45 minūtes.
Kad kūku izņemam no cepeškrāsns, pārkaisam to ar pūdercukuru.