Sen aizmirsta metode tomātu laistīšanai

Sen aizmirsta metode tomātu laistīšanai

Šo pusaizmirsto vectēvu metodi es norakstīju no kādas vecas avīzes, bet izmēģināt līdz šim nav bijis laika.

Pagājušogad beidzot tomēr nolēmu izmēģināt.

Recepte ir pavisam vienkārša:

3 litru burkā ielej 2,6 – 2,7 litrus nostāvējuša (bez hlora) ūdens. Pieliek 100 g izšķīdināta rauga un 0,5 glāzes cukura.

Burku apsedz ar marli un turi siltā vietā ik pa laikam saskalojot tās saturu. Šķīdums ir gatavs tad, kad beidzies rūgšanas process.

Vienu glāzi šķīduma atšķaidi ar 10 litriem ūdens un aplej augus uz katru krūmu pa 1 litram.

Vasaras laikā trīs reizes šādi aplaistīju savus tomātu stādus.

Rezultātā raža bija izcila!

Tomātu krūmi izauga spēcīgi, uz augļiem nebija apdegumu, tie labi pārcieta gan karstumu gan negaisu.

Bet pats lielākais brīnums bija tas, ka tomāti auga un deva ražu vēl oktobrī, neskatoties uz lietu un aukstajām naktīm.

Iespējams, te “pie vainas” bija ne tikai raugs. Lielu lomu nospēlēja arī komposts un mulčēšana. Bet rezultāts nesa lielu prieku un pilnas burkas ziemas krājumiem.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!