Sātīgā vistu sirsniņu zupa

Sātīgā vistu sirsniņu zupa

Šī zupa noderēs pavasara vēsajās dienās, kad gribās kaut ko sātīgu un sildošu.

SASTĀVDAĻAS:

  • vistu sirsniņas – 500 g
  • melnie pipari graudiņos – 4 gab.
  • lauru lapas – 2 gab.
  • kartupeļi – 2 gab.
  • selerijas kāts – 1 gab.
  • burkāni – 1 gab.
  • sīpoli – 2 gab.
  • kausēts sviests – 2 ēdamkarotes
  • jūras sāls – ½ ēdamkarotes
  • malts koriandrs – 1 tējkarote
  • kaltētas dilles – 1 tējkarote
  • malti asie pipari – 1 šķipsniņa
  • ūdens – 2 litri
  • svaigas dilles

PAGATAVOŠANA:

  • Vistu sirsniņas noskalot, apliet ar aukstu ūdeni, pielikt melnos piparus graudiņos un vārīt uz mazas uguns apmēram 30 – 40 minūtes, ik pa laikam noņemot putas. Izņemt sirsniņas no katla.
  • Divus lielus kartupeļus sagriezt kubiņos, likt buljonā, pievienot lauru lapas un seleriju, piebērt kaltētās dilles. Vārīt pusstundu, tad uguni samazināt.
  • Divus sīpolus sagriezt kubiņos, pasutināt kausētajā sviestā. Pievienot sarīvētus burkānus, maltu koriandru, asos piparus – pēc garšas.
  • Vistu sirsniņas sagriezt salmiņos, pielikt apceptajiem dārzeņiem, mazliet pasutināt. Visu likt buljonā, pavārīt desmit minūtes, pielikt sāli.
  • Pasniegt ar svaigām sakapātām dillēm.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!