Receptes
Sātīgā vistu sirsniņu zupa
Šī zupa noderēs pavasara vēsajās dienās, kad gribās kaut ko sātīgu un sildošu.
SASTĀVDAĻAS:
- vistu sirsniņas – 500 g
- melnie pipari graudiņos – 4 gab.
- lauru lapas – 2 gab.
- kartupeļi – 2 gab.
- selerijas kāts – 1 gab.
- burkāni – 1 gab.
- sīpoli – 2 gab.
- kausēts sviests – 2 ēdamkarotes
- jūras sāls – ½ ēdamkarotes
- malts koriandrs – 1 tējkarote
- kaltētas dilles – 1 tējkarote
- malti asie pipari – 1 šķipsniņa
- ūdens – 2 litri
- svaigas dilles
PAGATAVOŠANA:
- Vistu sirsniņas noskalot, apliet ar aukstu ūdeni, pielikt melnos piparus graudiņos un vārīt uz mazas uguns apmēram 30 – 40 minūtes, ik pa laikam noņemot putas. Izņemt sirsniņas no katla.
- Divus lielus kartupeļus sagriezt kubiņos, likt buljonā, pievienot lauru lapas un seleriju, piebērt kaltētās dilles. Vārīt pusstundu, tad uguni samazināt.
- Divus sīpolus sagriezt kubiņos, pasutināt kausētajā sviestā. Pievienot sarīvētus burkānus, maltu koriandru, asos piparus – pēc garšas.
- Vistu sirsniņas sagriezt salmiņos, pielikt apceptajiem dārzeņiem, mazliet pasutināt. Visu likt buljonā, pavārīt desmit minūtes, pielikt sāli.
- Pasniegt ar svaigām sakapātām dillēm.
LAI LABI GARŠO!