Receptes
Plūmju ievārījums gruzīnu gaumē
Neparasti garšīgs ievārījums ar vilinošu kanēļa un riekstu aromātu, kas līdzinās konfektes garšai.
SASTĀVDAĻAS:
- plūmes – 2 kg
- rīvēts ingvers – 1 tējkarote
- kanēlis – 1 tējkarote
- lobīti valrieksti – 150 g
- cukurs – 600 g
- ūdens – 1 litrs
PAGATAVOŠANA:
- Plūmes noskalot, nosusināt, pārgriezt uz pusēm, izņemt kauliņus. Valriekstus sasmalcināt.
- Plūmes likt katlā un uzbērt cukuru.
- Tad uzliet ūdeni un likt uz mazas uguns. Uzvārīt, noputot, piebērt kanēli, pielikt ingveru, samaisīt un karsēt 40 minūtes, ik pa brīdim apmaisot un noņemot putas.
- Pēc 40 minūtēm noņemt ievārījumu no uguns, atdzesēt un pievienot riekstus. Gatavo ievārījumu likt sterilizētās burkās un cieši aizskrūvēt vāciņus.
- Ievārījums jāuzglabā vēsā vietā.
LAI LABI GARŠO!