Pīrāgs ar lociņiem un olu

Pīrāgs ar lociņiem un olu

Šis neparasti vienkāršais un ātrais pīrāgs ir ideāls variants tiem gadījumiem, kad vajag sātīgi un gardi pabarot ģimeni vai ciemiņus. Vajag tikai sajaukt sastāvdaļas mīklai, sagriezt produktus pildījumam, visu ielikt cepeškrāsnī vai multivāres katlā un apsēsties uz dīvāna ar tīru sirdsapziņu. Pēc pusstundas jūs gaidīs gaisīgs pīrāgs, kas tā vien vilinās ar savu aromātu.

Ņemot talkā šo recepti, pat no visvienkāršākajiem produktiem varat pagatavot garšīgas un sātīgas vakariņas. Pildījumu varat izvēlēties pēc savas gaumes – rīsus ar olām, kāpostus ar malto gaļu, sēnes un ko tik visu vēl! Mīkla ir pagatavojama tikpat viegli kā pankūkām.

SASTĀVDAĻAS:

  • olas – 5 gab.
  • sviests – 150 g
  • kviešu milti – 280 g
  • skābais krējums – 400 ml
  • lociņi – 2 buntītes
  • soda – 1 tējkarote
  • saulespuķu eļļa – 2 ēdamkarotes
  • cukurs – 2 ēdamkarotes
  • sāls – 1 tējkarote

PAGATAVOŠANA:

  • Katliņā uz nelielas uguns izkausējiet sviestu.
  • Sviestam pievienojiet cukuru, sāli, skābo krējumu. Visu samaisiet viendabīgā masā.
  • Tad pievienojiet divas olas, izsijātus miltus, sodu. Visu samaisiet, lai veidotos viendabīga mīkla.
  • Noskalojiet, nosusiniet un sasmalciniet lociņus. Novāriet trīs olas, atdzesējiet, nolobiet un arī smalki sasmalciniet.
  • Sajauciet olas ar lociņiem, pieliekat sāli un piparus pēc garšas.
  • Cepamo formu iesmērējiet ar eļļu. Ieliekat pusi no mīklas, tad pildījumu un pārklājiet to ar atlikušo mīklu.
  • Cepeškrāsni sakarsējiet līdz 200 grādiem un cepiet pīrāgu pusstundu.
  • Varat pīrāgam uzbērt rīvētu sieru, lai veidotos kraukšķīga garoziņa.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt