Pīle ar sēņu mērci

Pīle ar sēņu mērci

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 pīle
  • 500 ml ūdens
  • 100 g sīpolu
  • 50 g žāvētu sēņu
  • MĒRCEI:

    • 250 g skābā krējuma
    • 1 tējkarote miltu
    • sēnes

    PIEDEVĀM:

    • 500 ml buljona
    • 300 g grūbu vai rīsu
    • 1 ēdamkarote sviesta

    PAGATAVOŠANA:

    • Pīli ierīvēt ar sāli, sautējamajā traukā uzkarsēt sviestu, likt tajā pīli un apcept uz lielas uguns.
    • Tad uguni samazināt, pielikt sīpolu, kas sagriezts gredzenos, un sautēt ik pa laikam pārlejot ar sēņu novārījumu.
    • Lai pagatavotu novārījumu, sēnes apliet ar 500 ml ūdens un vārīt līdz gatavībai uz mazas uguns.
    • Kad pīle gatava, tā jāatdzesē un jāsadala 4 – 6 gabalos.
    • Mērcei, kas palikusi sautējamā traukā, pieliek skābo krējumu, miltus, sakapātas sēnes, un visu samaisa. Tad liek atpakaļ pīli.
    • Viss jāsamaisa tā, lai pīle būtu vienmērīgi pārklāta ar mērci, jāliek uz plīts un jāvāra 10 minūtes.
    • Piedevām – grūbām vai rīsiem uzliet buljonu un uz lielas uguns vārīt desmit minūtes, tad pielikt sviestu, samaisīt un likt uzkarsētā cepeškrāsnī, lai pastāv līdz gatavībai.
    • Pīle ar sēņu mērci Krakovas gaumē pasniedz šādi: šķīvja vidū izliek grūbas, pa virsu tām liek gabalu pīles un visu pārlej ar karstu mērci.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!