Pasta ar fetas sieru, ķiršu tomātiņiem un bekonu
SASTĀVDAĻAS:
- Fetas siers – 200 g
- ķiršu tomātiņi – 10 gab.
- spageti makaroni – 250 g
- bekons – 200 g
- sāls
- pipari
- Itāļu garšvielu maisījums
- olīveļļa
- ķiploki – 2 daiviņas
- zaļumi
PAGATAVOŠANA:
Fetas sieram pievienot ķiršu tomātiņus, apliet ar olīveļļu. Pielikt sāli, piparus un Itāļu garšvielu maisījumu (ar garšvielām droši var improvizēt).
Pielikt divas smalki sakapātas ķiploka daiviņas vai piebērt ķiploku pārslas.
Visu rūpīgi samaisīt un likt cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem uz 30 minūtēm, lai siers izkustu un tomāti kļūtu mīksti.
Kamēr siers un tomāti cepās, sagriezt bekonu. Bekona vietā var ņemt arī šķiņķi.
Bekonu apcept uz sausas panna no abām pusēm, lai tas kļūst zeltains.
Desmit minūtes pirms siera gatavības cepeškrāsnī, likt vārīties spageti.
Uzvārīt ūdeni, pielikt sāli, likt iekšā pastu, vārīt kā norādīts uz paciņas.
Kad siers gatavs, izņemt to no cepeškrāsns un visu saspaidīt ar dakšiņu viendabīgā masā.
Pielikt gatavos spageti, apcepto bekonu, rūpīgi sajaukt, lai pasta uzsūktu gardo mērci.
Ēdienu izlikt uz liela, lēzena šķīvja, pārkaisīt ar svaigiem zaļumiem.
LAI LABI GARŠO!