Receptes
Melleņu biezpiena pīrāgs bez cepšanas
Torte ir pagatavojama ļoti viegli, kopā pagatavošanai nepieciešama aptuveni pusstunda. Visas sastāvdaļas ir viegli pieejamas, izņemot mellenes, taču tās var nopirkt saldētā veidā vai arī aizstāt ar jebkuru citu ogu.
Sastāvdaļas:
Pamatam:
- 200 g cepumu
- 100 g sviesta
Krēmam:
- 500 g biezpiena
- 500 g krējuma (25%)
- 400 g cukura
- 200 g melleņu
- 200 ml saldais krējums(33-35%)
- 2 ēd.k. želatīna
- Cepumus sasmalcinām skaidiņās, sajaucam ar izkusušu sviestu un saspiežam formas dibenā (man ir 22 cm). Liekam ledusskapī.
- Tajā pašā laikā gatavojam krēmu. Biezpienu saberzējam caur sietu (ja ir nepieciešams) un sakuļam vienveidīgā masā ar cukuru un krējumu.
- Mellenes sakuļam biezenī. Biezpiena masu dalām divās daļās – vienai ir jābūt par ceturtdaļu mazākai nekā otrai.
- Mazākajā daļā pievienojam melleņu biezeni un samaisām.
- Želatīnu iemērcam nelielā ūdens daudzumā. Saldo krējumu uzsildām (ne līdz verdošam) traukā, liek uzbriedušo želatīnu un maisām līdz galīgai izšķīšanai.
- Dalām želatīna maisījumu divās daļās un pievienojam abās daļās krēmus.
- Ņemam formu no ledusskapja un saliekam gar loku gredzenu no pergamenta. Sākam likt pildījumu pēc pīrāga principa “Zebra” – pēc kārtas dažas karotes baltā un tad zilā pildījuma.
- Tad torti jānoliek auksta vietā, lai tā sastingtu. Pirms pasniegšas izņemam kūku no formas.
Pagatavošana:
Lai laba tējas pauze!