Receptes
Medus kūka
SASTĀVDAĻAS:
- Medus 40 g Cukurs 80 g Sviests 50 g Olas 1 gab Sāls 2 g Kviešu milti 190 g Skābais krējums 1000 g Kondensētais piens ar cukuru 300 g Soda 3 g
PAGATAVOŠANA:
- Katliņā ieliek cukuru, medu, sviestu, olu un uzkarsē (bet nevāra).
- Tad pievieno sodu, samaisa, noņem katliņu no uguns un kārtīgi uzputo.
- Ļauj atdzist.
- Miltus samaisa ar sāl un pa nelielai porcijai piemaisa pie olu medus masas.
- Ļauj mīklai atdzesēties ledusskapī. Vislabāk 8 stundas.
- Mīklu sadala 8 daļās (vai arī vairāk vai mazāk daļās atkarībā no pannas lieluma).
- Katru daļu uzrullē un cep cepeškrāsnī līdz cepums paliek brūngans.
- Parasti viena cepuma kārta izcepas aptuveni 5 minutēs. Tik daudz laika parasti vajag, lai izrulētu nākamo mīklas kārtu.
- Krēmam sajauc skābo krējumu ar kondensēto pienu.
- To smērē starp kūkas kārtām.
- Sasmērēto kūku novieto ledusskpī vai citā vēsā vietā vismaz uz 12 stundām, bet labāk uz diennakti.
- Arī rotāšanu labāk atlikt uz nākamo dienu.