Medus kūka

Medus kūka

SASTĀVDAĻAS:

  • Medus 40 g Cukurs 80 g Sviests 50 g Olas 1 gab Sāls 2 g Kviešu milti 190 g Skābais krējums 1000 g Kondensētais piens ar cukuru 300 g Soda 3 g

PAGATAVOŠANA:

  • Katliņā ieliek cukuru, medu, sviestu, olu un uzkarsē (bet nevāra).
  • Tad pievieno sodu, samaisa, noņem katliņu no uguns un kārtīgi uzputo.
  • Ļauj atdzist.
  • Miltus samaisa ar sāl un pa nelielai porcijai piemaisa pie olu medus masas.
  • Ļauj mīklai atdzesēties ledusskapī. Vislabāk 8 stundas.
  • Mīklu sadala 8 daļās (vai arī vairāk vai mazāk daļās atkarībā no pannas lieluma).
  • Katru daļu uzrullē un cep cepeškrāsnī līdz cepums paliek brūngans.
  • Parasti viena cepuma kārta izcepas aptuveni 5 minutēs. Tik daudz laika parasti vajag, lai izrulētu nākamo mīklas kārtu.
  • Krēmam sajauc skābo krējumu ar kondensēto pienu.
  • To smērē starp kūkas kārtām.
  • Sasmērēto kūku novieto ledusskpī vai citā vēsā vietā vismaz uz 12 stundām, bet labāk uz diennakti.
  • Arī rotāšanu labāk atlikt uz nākamo dienu.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!