Receptes
Marinēti kraukšķīgie pipargurķīši ziemai
Daudziem patīk tādi marinēti mazie pipargurķīši, kādus var nopirkt lielveikalā. Gurķīši, kas gatavoti pēc šīs receptes izdodas tieši tādi. Jums būs nepieciešami tieši mazie pipargurķīši, lai jūsējie izskatītos pēc veikalā pirktajiem. Jā, un mazie gurķīši uz svētku galda izskatās svinīgi un pat grezni.
Sastāvdaļas ņemtas, rēķinot uz divu litru burku.
SASTĀVDAĻAS:
- 2 ēdamkarotes sāls
- 4 ēdamkarotes cukura
- 3 ēdamkarotes 9% etiķa
- 6 piparu graudiņi
- 3 krustnagliņas
- 2 lauru lapas
- jāņogu lapas
- ķiploks
- dilles
- gurķīši
PAGATAVOŠANA:
- Gurķus nomazgājam, liekam traukā, uzlejam ūdeni un atstājam uz 4 stundām.
- Ņemam izkarsētas burkas. Apakšā liekam dilles, jāņogu lapas, melnos piparus, krustnagliņas un lauru lapas.
- Tad liekam pipargurķīšus un aplejam ar karstu ūdeni. Atstājam līdz ūdens pilnīgi atdzisis.
- Ūdeni nolejam katlā un vēlreiz uzvārām. Atkal aplejam gurķus un atstājam uz 10 minūtēm. Tad ūdeni vēlreiz nolejam katlā, pieliekam sāli un cukuru. Marinādi uzvārām, pielejam etiķi, samaisām, lejam burkās.
- Gatavās burkas aizskrūvējam, apgāžam ar vākiem uz leju, sasedzam, atstājam atdzist. Tad liekam vēsā vietā.
LAI LABI GARŠO!