Receptes
Mana māte gatavoja šādus pīrāgus ar kāpostiem - maz mīklas, daudz pildījuma!
SASTĀVDAĻAS:
Mīklai:
- Milti - 2,5-3 glāzes un puse tases pildījumam
- eļļa - 150 g
- skābais krējums 10% - 250 g
- cukurs - 1 ēdamkarote bez augšas
- sāls - 1 tējk.
Pildījumam:
- svaigi kāposti
- sviests
- olas 2-3 gab
Ēdiena gatavošana:
- Sagatavojiet pildījumu: ielieciet sasmalcinātus kāpostus verdošā ūdenī, atkal vāriet un ļaujiet tiem atdzist, pēc tam ielieciet kāpostus šķidrumā un saspiediet tos ar rokām, pievienojiet izkausētu sviestu un 2-3 cieti vārītas olas, sāli, piparus.
- Sagatavojiet mīklu: saberzējiet sviestu miltos, pievienojiet sāli un cukuru , ar pirkstiem mīciet to drupatās, tad pakāpeniski pievienojiet skābu krējumu un mīciet mīklu ar rokām, pievienojiet miltus.
- Mīklu mīciet ļoti labi. Mīkla nedrīkst būt ļoti atdzisusi. Atstājiet mīklu atpūsties. Var pat uz nakti.
- No rīta pagatavojiet pīrāgus parastajā veidā, ielieciet tos uz cepšanas loksnes, uzlejiet sviestu. Uzlieciet pīrāgus no aukstās vietas tūlīt krāsnī, kas ir uzsildīta līdz 220 grādiem, lai sviestam nebūtu laika izkust.
- Piespiediet pīrādziņu augšu ar tējkaroti piena samaisītu olu. Cepiet līdz zeltainai krāsai.
Labu apetīti!